Ilustračné foto: 123rf.com

4. liga SZ 1. kolo

Tempo Partizánske – Spartak Myjava 1:1 (0:0)
Góly: 70.Kučera –  61. Horeš.
Pred 150 divákmi rozhodovali Benko – Pavlovič, Trnka.
ŽK 2:1 (44. Křapka, 72. Kučera – 51. Rapavý)

Myjava: Solnička – Kočica, Marček, Horeš (K), Toman – Karika (76.Lopušan), Flamík, Vlado, Vávra (71.Jastráb) – Jorík (86.Zmeko), Rapavý (62.Pecha)

Dosiaľ posledný zápas sa kopaničiarom v Partizánskom nevydaril a v chladnom počasí svojmu súperovi podľahli. Tento raz sa duel odohrával v diametrálne odlišných klimatických podmienkach, ale Myjavčania sa okrem súpera museli vyrovnať aj s veľmi nekvalitným terénom. A od úvodu stretnutia na ihrisku dominovali, domáci hráči v prvom polčase Solničku vážnejšie neohrozili. Už v prvej desaťminútovke sa Myjavčania dostali trikrát do zakončenia. Prvá výrazná príležitosť na skórovanie sa zrodila v 13. min., kedy Toman kolmo vysunul Vávru, ktorý poslal z ľavej strany prihrávku pred bránu, ale Jorík z dobrej pozície nezamieril presne. Nebezpečná situácia vznikla v súperovej šestnástke v 19. min., ale všetko vyriešil odkop jedného z domácich hráčov. Po polhodine hry vystrelil z hranice pokutového územia Rapavý, lopta skončila mimo brány. Svoj cieľ minula aj strela kopačky Vávru v 40. min. a tímy sa pobrali do kabín za bezgólového stavu.

Aj po zmene strán mali spartakovci loptu častejšie na svojich kopačkách, hráči Partizánskeho sa spoliehali na rýchle protiútoky. V 50. min. sa k hlavičkovému zakončeniu dostal Rapavý, ale nezamieril presne. Domáci futbalisti po prvý raz pohrozili o štyri minúty, Kučera rozvlnil bočnú sieť. Poslať Myjavu do vedenia sa snažil Flamík, ktorého prudká strela zo strednej vzdialenosti tesne minula svoj cieľ. Kopaničiari sa vytúženého gólu dočkali po hodine hry, kedy sa po rohovom kope dokázal strelecky presadiť kapitán Horeš – 0:1. Po inkasovanom góle prišli aj šance domáceho tímu. Najskôr v 67. min. nastrelil Kučera brvno a o chvíľu preveril Solničku striedajúci Petreje. Partizánčania v 70. min. vyrovnali, keď sa k ďalšiemu svojmu zakončeniu dostal Kučera a prudkou strelou nedal Solničkovi šancu – 1:1. V zostávajúcom čase sa Myjavčania snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, do pokutového územia domácich prichádzali centre, ale vyložené príležitosti sa nerodili. Tri minúty pred koncom zápasu vyslal nepríjemnú strelu na opačnej strane ihriska Beňuška, Solnička ju vytesnil mimo brány. Ešte v poslednej minúte sa lopta po prihrávke z pravej strany dostala do priestoru, kde boli Jastráb s Pechom, ale cez súperovu obranu ju do brány neprepasírovali. Myjava tak remizovala v Partizánskom 1:1.

Ladislav Hudec, tréner Myjavy: „Do zápasu sme vstúpili dobre mentálne pripravení. Ihrisko bolo zlé, ale dobre sme to zvládli a ovládali hru. Šance, akú mal v 13. min. Jorík, sa musia premieňať. Bolo to podobné ako v Radimove. Sme lepší, než súper, ale nedáme gól. Chvalabohu, že v druhom polčase sa nám to podarilo. Vtedy som bol presvedčený, že zápas zvládneme. Upozorňovali sme hráčov na kvalitného útočníka Kučeru, ktorý čaká na lopty za chrbát. Z jednej takej dal brvno a aj vyrovnal. Po taktickej stránke sme hrali dobre, ale časť zápasu, odkedy sme viedli, sme mali uhrať. Hra možno nemusela byť až taká pekná ako dovtedy, ale tri body sme mohli mať. Po tejto stránke nás mrzí strata bodov. Na druhej strane musíme povedať, že na ihrisku je aj súper. Ale keď chceme byť hore v tabuľke, tak tieto zápasy sa musíme naučiť vyhrávať. Chalani makali, nikto nemal slabý výkon, veľmi dobre hral Vlado. Niekedy je to o momentoch, ktoré musíme zvládať ako pri šanci Joríka. Verím tomu, že to, čo sme dnes ukázali, sa bude zlepšovať. A toto je naša úloha, aby sme v ďalších zápasoch potenciál mužstva využili jednoznačne na trojbodový zisk.“

Iba Jáňania nezabodovali

5. liga Západ sa oproti minulému ročníku rozšírila zo šiestich mužstiev na 13, čo ju urobí určite zaujímavejšou. K pôvodnému kvartetu Záhorákov (Gbely, Mokrý Háj, Brodské, Mor. Sv. Ján) pribudli ešte Družstevník Radimov z majstrovstiev oblasti a Iskra Holíč, ktorá zostúpila zo 4.ligy.

V prvom kole sa skvele predviedli futbalisti Radimova, nováčik vysoko vyhral v Horných Orešanoch. Vysoké víťazstvá dosiahli na domácich trávnikoch Gbely i Brodské. Bez bodu ostali iba Jáňania, ktorí v Hornej Krupej stačili s domácimi držať krok iba polhodinku. Potom ich obrana šesťkrát kapitulovala.

Holíčania si svoj zápas v Špačinciach odložili a Mokrý Háj mal voľno.

 

ZsFZ 5. liga Západ 1. kolo

Horné Orešany – Radimov 1:4 (0:2)
Góly: 51. P. Malý (11) – 19., 74. M. Černek, 36. J. Urbánek, 54. P. Kessl.
Pred 150 divákmi rozh. Páleník – Kollár, Matuška.
ŽK 1:1 (Blažo – Kessl).

Radimov: Kotvan – M. Černek, Hrubša (46. Kessl), Bzdúšek (74. Hlaváč), L. Ravas, R. Frühauf, Bohunický, J. Urbánek (65. L. Černek), Drápal, Božek (84. Chudý), Krempa (46. Serdahely), tréner Tomáš Miša.

Nováčik 5.ligy zo Záhoria začal ako z veľkej knihy. Vôbec sa nezľakol svojho súpera, naopak hral si svoju hru a v 19. min. sa po góle Martina Černeka ujal vedenia – 0:1. Domáci vyvinuli snahu o vyrovnanie, no v 36. min. pridal Jakub Urbánek druhý gól hostí 0:2. Tento stav vydržal až do prestávky. V druhom polčase domáci síce znížili z penalty po nešťastnom zákroku hosťujúcej obrany, no už o tri minúty striedajúci kanonier Paťo Kessl vrátil hosťom dvojgólové vedenie – 1:3. Štvrťhodinu pred koncom Martin Černek svojim druhým gólom upravil na konečných 1:4 a definitívne zobral domácim ilúzie na možný zisk čo len jediného bodu.

Gbely – Zvončín 6:1 (5:0)
Góly: 2. F. Kučera, 10., 20., 33. D. Nemec, 37. V. Mráz, 86. M. Mihálik – 68. M. Brestovanský.
Pred 200 divákmi rozh. Fúrik – Vaňo, Lamžo. ŽK 0:0.

Gbely: P. Ravas – R. Rampáček, M. Karas, Zemánek (83. Lánik), Kratochvíl, Cvečka (85. Mihálik), Zajíček (57. Lukáč), V. Mráz, Žáček (86. Nečas), Kučera (62. Daniel), D. Nemec, tréner Adam Ambra.

Domáca Nafta začala zdrcujúcim tlakom a už v 2.min. ju dostal do vedenia Filip Kučera – 1:0. Potom sa hetrikom v priebehu 23 minút pripomenul domácim divákom navrátilec zo zahraničia Dominik Nemec a na polčasových 5:0 uzavrela posila z Holíča Vlado Mráz – 5:0. Domácich tento stav ukolísal, po prestávke sa prispôsobili súperovi a ich gólostroj ustal. Zvončínu sa podarilo v 68. min. znížiť Brestovanským na 5:1, no konečné slovo mali domáci. V 86. min. striedajúci Mišo Mihálik uzavrel strelecký účet zápasu na 6:1.

Brodské – Stará Turá 5:1 (4:0)
Góly: 4., 37. G. Trubiroha, 23. T. Daniel, 43. vlastný (Jaroš), 79. M. Bartal – 76. Mandač.
Pred 100 divákmi rozh. Miakiš – Janček, Opatovský.
ŽK 2:2 (Gonda, Petrovič – M. Antálek, Baran).

Brodské: Huszár – Petrovič (60. Studenič), Štepník, Hnát, Šefčovič, Daniel, Gonda (52. D. Antálek), Trubiroha (68. Jakubec), Bartal, Navrátil (80. Daniel), Ivánek (21. Baláž), tréner Peter Jakubec.

Futbalisti Baníka vybavili zápas už v prvom polčase, kedy konto súpera zaťažili štyrmi gólmi. Gabo Trubiroha už v 4. min. otvoril skóre a Tomáš daniel pridal v 23. min. druhý gól – 2:0. Strelecky disponovaný Trubiroha zvýšil v 37. min. svojim druhým gólom na 3:0 a dezorientovaný Jaroš si dal v 43. min. vlastenca na polčasových 4:0. Po prestávke v horúčave tempo upadlo, hosťom sa štvrťhodinu pred koncom podarilo Mandačom znížiť na 4:1, no už o tri minúty kapitán Martin Bartal zvýšil na konečných 5:1. Brodské tak úspešne vykročilo do nevej sezóny.

Horná Krupá – Mor. Sv. Ján 6:0 (1:0)
Góly: 29. Šiška, 51. Heteš, 53. Blaho, 61. Fodor, 63. Gašparík, 86. Mikláš.
Pred 100 divákmi rozh. Mihál – Habaj, Sák.
ŽK 0:2 (Benkovič, Chvál).

Mor. Sv. Ján: Krajčír – Mach, Chvál, R. Chvátal, Benkovič, Stanek (72. Mračna), Vávra, Vavřík, M. Bolf, Sirka (88. Žilka), Denis Bolf, tréner Jozef Kovaľ.

Pol hodiny statočne odolávali Jáňania svojmu súperovi. V 29. min. dostal domácich do vedenia Šiška – 1:0. Po prestávke už za šesť minút pridal druhý gól domácich Heteš a za ďalších dvanásť minút inkasoval Krajčír v bráne hostí ešte trikrát. Stav 5:0 domácich uspokojil, čo bolo možno aj šťastím pre hostí, že neinkasovali viac gólov. Na konečných 6:0 upravil štyri minúty pred koncom Mikláš.

Voderady – Veľké Kostoľany 2:0, Špačince – Holíč hrajú 29.8., voľno – Mokrý Háj.


.

BM: Festival Záhrad