Integrovanú verejnú dopravu spustia  medzi sebou Bratislavský samosprávny kraj (BSK) a Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Po podpísaní memoranda začnú zbierať dáta a koncom roka budeme poznať termíny a spoje integrácie.

Jozef Viskupič (predseda TTSK) a Juraj Droba (predseda BSK)

 

Integrovaný dopravný systém už funguje v Bratislavskom kraji. J. Droba vysvetľuje potrebu zapojiť doň aj Trnavský kraj tým, že významné percento práceschopnej populácie z Trnavského kraja dochádza na dennej báze do Bratislavy a okolia.

„Cítime viaceré problémy v doprave, rozprávali sme sa preto, ako dopravu lepšie integrovať, posilniť a zlepšiť komfort dopravy pre obyvateľov,“ povedal.

Miestna, prímestská a koľajová verejná doprava je podľa J. Viskupiča výzvou. Ako tvrdí, integrovaná doprava medzi oboma krajmi dáva logiku, či už pre ľudí z Trnavského kraja dochádzajúcich za prácou do hlavného mesta a jeho okolia, alebo pre Bratislavčanov dochádzajúcich za oddychom do Trnavského kraja.

Cieľom je, aby sme z individuálnej dopravy dostali ľudí dobrovoľne do verejnej dopravy. Môj cieľ je, aby desať percent ľudí z individuálnej automobilovej dopravy presadlo do dobre nastavenej verejnej dopravy,“ skonštatoval. 

TASR


.

BM: Festival Záhrad