Počas Skalických dní na Vás čakajú nezabudnuteľné zážitky v podobe tradícií, hudby, tanca, výstav, športových podujatí a zábavy pre všetky vekové kategórie. Skalické dni sú v znamení tradícií spojených s modernými vystúpeniami, ktoré prinášajú návštevníkom kultúrne vyžitie, oddych a dobrú atmosféru.

 

Skalické dni, Zdroj: Skalickedni.sk

 

Skalické dni už tradične začínajú v piatok (21.9.) od 10:00. Počas celého dňa je pre návštevníkov pripravený bohatý program. Môžete si pozrieť vystúpenie rockovej skupiny LITTLE ROCKERS a tanečnej skupiny TAXIS.

Oficiálne otvorenie Skalických dní 2018 primátorom mesta bude o 19:20. Záver tohto dňa je venovaný ohňostroju, ktorý vypukne o 20:45 hod. a vystúpeniu skupiny ENERGIA a KING SHAOLIN.

 

Počas soboty (22.9.) Skalické dni predstavia širokú ponuku programu a rôzne vystúpenia, kde si každý návštevník nájde to svoje. Doobeda je Veľká scéna venovaná dychovým hudbám, napr. DH ZÁHORIENKA, Slovácka kapela ROMANA HORŇÁČKA, DH SVÁROVANKA, FS SKALIČAN.

Tradíciou Skalických dní je odovzdávanie kráľovských listín spojené s divadelným predstavením. Večer sa na Veľkej scéne predstavia skupiny O5 a RADEČEK, speváčka EWA FARNA a spevák SEBASTIAN.

FUN scéna vo Františkánskej záhrade bude v sobotu od 10:00 do 18:00 patriť novému športovému projektu WANNADO SPORT ZÓNA. Po skončení programu WANNADO sa večer predstaví kapela SANCHEZ AMSTERDAM, DJ LUCKY BOY, RYTMUS a STRAPO.

Novinkou je tiež Talk show scéna, kde sa počas troch dní vystrieda veľa zaujímavých hostí, ktorí budú rozprávať o rôznych témach a projektoch. Počas soboty od 10:00 – 20:00 a nedele od 10:00 – 17:00 bude prebiehať v Jezuitskom kostole výstava vyšívaných kabeliek, retro hračiek a bábik.

 

 

Nedeľný deň (23.9.) už ráno ožíva jarmočnou atmosférou. Na Veľkej scéne začíname odovzdávaním dožinkových vencov. Hudobný zážitok určite zabezpečí hudobná skupina FREĎÁCI, Národopisný súbor BÍTEŠAN a spevák DUŠAN GRÚŇ. Pred záverom programu bude pódium patriť sprievodcom mesta Skalica, kedy sa ukončí letná turistická sezóna 2018. Na úplný záver vystúpi skupina DĚDA MLÁDEK ILLEGAL BAND.

Detská scéna vo Františkánskej záhrade v nedeľu ponúka vystúpenie dvojice spevákov pre deti PALI a PALI, tanečná skupina TAXIS, FÍHA tralala BABY BAND, divadlo Žihadlo s predstavením „Zajko Lajko“ a nakoniec programu sa predstavia FREĎÁCI a TÁBOR EM.

 

Počas Skalických dní je pripravený takisto bohatý sprievodný program. Môžete sa tešiť na zdarma sprístupnené pamiatky mesta Skalica, Jubilejná výstava – Hana Veselá vo výstavných priestoroch Záhorského múzea a Klub výtvarníkov Skalica bude mať členskú výstavu v Galérii u františkánov.

 

Súčasťou Skalických dní bude tiež GASTRO zóna v priestoroch dopravného ihriska a tiež RELAX zóna, ktorá sa bude nachádzať v parku pred gymnáziom.


.
Toto je čítané

Čo prináša 16. číslo Záhoráka

16. číslo najčítanejšieho regionálneho týždenníka opäť prináša udalosti zo Záhoria, ktoré stoja…

BM: Ustekana sobota