Seničan Miroslav Chalko zastupoval Slovensko v Budapešti (26.-28.9.) na EuroSkills čo sú Majstrovstvá Európy mladých talentovaných profesionálov.

 

 

Prvý deň EuroSkills 2018 (26.9.) Foto: László Mudra

 

Každé dva roky súťažia najtalentovanejší mladí odborníci v Európe v rôznych kategóriach. Zadania dostávajú všetci priamo na EuroSkills. Absolvent SOŠ Stará Turá a čerstvý študent VUT Brno pracoval na prototype riadiacej jednotky auta, ktorú následne aj naprogramoval.

“Mali sme čiastočne rozrobenú schému drivera na motor a chladenia, to sme mali dorobiť. Muselo sa to navrhnúť, osadiť, odskúšať = vyrobiť. Išlo o driver na motor s ochranou proti prúdovému preťaženiu s teplotným čidlom.” povedal pre Záhorí.sk Miroslav Chalko.

V kategórií Electronics Prototyping sa stal najlepším na kontinente. Zlatá mediala, ktorú získal Seničan pre Slovensko prvý krát v histórii EuroSkills, má o to vačšiu hodnotu, že zadanie dostávajú všetci naraz až priamo na súťaži.

 

 

EuroSkills sa konajú každé dva roky v jednej z členských krajín WorldSkills Europe. Ide o Európsku regionálnu verziu WorldSkills, ktorá bola donedávna známa ako “Olympiáda zručnosti”. Súťaž medzinárodného významu podporuje európske zručnosti a kompetencie svetovej úrovne.

 

 

 

Európania (naštevnici, tento rok 100tis) si vymieňajú medzinárodné skúsenosti a počas troch dní sa zúčastňujú výstav, konferencií a rôznych odborných podujatí. EuroSkills ponúka širokú škálu kariérnych príležitostí, kde si každý môže nájsť to najlepšie!

 


.
Toto je čítané

Nominujte svoj obľúbený strom do súťaže Strom roka 2024

Už len pár dní má verejnosť na to, aby nominovala svoj obľúbený…

Lakovanie a Pieskovanie