Vo štvrtok (4.10.) v skorých ranných hodinách došlo v blízkosti hraničného priechodu s Českou republikou k zrážke kamióna s chodcom.

 

 

“Dnes v čase krátko pred 5:15 sme prijali na linke 158 informáciu o dopravnej nehode, ku ktorej došlo v blízkosti hraničného priechodu s Českou republikou D2 – Brodské.”povedal pre Záhorí.sk policaj ný hovorca Michal Szeiff.

Podľa doterajších informácií z doposiaľ presne nezistených príčin došlo v uvedenom úseku, v ľavom jazdnom pruhu v 1 km diaľnice D2 v smere do Českej republiky k zrážke nákladného motorového vozidla zn.  Mercedes a 43-ročného muža, ktorý pravdepodobne vstúpil na vozovku v čase, keď týmto úsekom prechádzalo nákladné motorové vozidlo. Zrážkou utrpel chodec zranenia s ktorými bol prevezený do jednej z nemocníc. Vodič nákladného motorového vozidla bol podrobený vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu, tá skončila s negatívnym výsledkom.

Vyšetrovaním presných príčin ako aj okolností ktoré nehode predchádzali sa v súčasnej dobe zaoberá príslušný útvar Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave.

Z dôvodu odstraňovania následkov ako aj dokumentovania tejto nehody je uvedený úsek diaľnice v súčasnej dobe neprejazdný a doprava je usmerňovaná v smere na Kúty. Vodičov vyzývame aby pri prejazde uvedeným úsekom zvýšili svoju pozornosť, riadili sa pokynmi hliadok PZ, prípadne na prejazd využili v rámci možností inú trasu.


.
Toto je čítané

Na Mierovom námestí v Malackách vyrastie mestská lúka

Menej prachu, znižovanie teploty, zadržiavanie vlhkosti priamo na mieste a mestské lúky…

BM: Ustekana sobota