Nadaná výtvarníčka, maliarka, konzervátorka a reštaurátorka historických  predmetov a umeleckých diel úspešne vystavuje svoje diela v rakúskej Viedni.

 

 

V súčasnosti spolupracuje i s malackým Centrom voľného času a popritom tvorí vo svojom ateliéri v Zohore.

 

„Keď maľujem, je to krásny pocit. Dostávam sa do takého stavu bez tiaže,“ povedala s úsmevom Denisa Tatar, ktorá  sa síce narodila a pôsobila v Banskej Bystrici, pred dvoma rokmi sa však presťahovala do Zohoru, kde každú voľnú chvíľu venuje maľovaniu vo svojom vysnívanom ateliéri.

Po viacerých úspešných výstavách na Slovensku –  v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline – predstavila svoje diela aj vo Viedni. Výstava v Ringstrassen – Galerien s názvom Parallelaktion Kunst trvala od 3. do 29. septembra. Napriek tomu ostávajú jej obrazy aj naďalej vo Viedni, aby mohli byť v decembri opäť predstavené verejnosti ako súčasť výstavy s názvom To najlepšie z roku 2018.

Tvorbu Denisy Tatar tvoria zväčša olejomaľby v jasných farbách, ktorými autorka vyjadruje svoje pocity, emócie, myšlienky, osobné skúsenosti a zážitky. „Mojou inšpiráciou sú knihy, pretože veľmi rada čítam, ale hlavne situácie, ktoré prežívam,“ prezradila D. Tatar.  Tmavé farby  používa minimálne, aj preto obrazy pôsobia veľmi pozitívne a sviežo, hoci ich netvorila vždy len v dobrej nálade.

Výnimočná a svojská tvorba už zaujala mnoho známych osobností a úspech zožala i na spomínanej premiérovej výstave v Rakúsku, ku ktorej autorka skromne poznamenala: „Som veľmi rada, pretože som vždy chcela vystavovať vo Viedni, ale chcem sa držať pri zemi.“ Ďalším snom je posunúť výstavu opäť o kúsok ďalej – do Prahy alebo do Nemecka.

 

N. Bednáriková


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

BM Salon EV