V nadväznosti na úspešné podujatie Deň župných škôl v Avione, ktorého 8. ročník sa uskutočnil 28.9., pripravil Bratislavský samosprávny kraj toto prezentačné podujatie aj v mestách mimo hlavného mesta.

 

Ilustračné foto Deň župných škôl Pezinok 2018

 

„Verím, že zakladáme novú tradíciu a takéto podujatia budú pokračovať aj v budúcich rokoch. Uvedomujeme si, že výber strednej školy je pre žiakov aj ich rodičov veľmi dôležitý, lebo si nevyberajú len školu, ale aj svoje budúce povolanie. Preto bratislavská župa tieto podujatia robí a tento rok pripravila aj brožúru, kde sú pohromade informácie o všetkých župných školách, kontakty či zaujímavosti,“ povedala Jana Zápalová, vedúca oddelenia školstva BSK.

 

 

Ilustračné foto Deň župných škôl Pezinok 2018

 

Počas Dňa župných škôl v Športovej hale Malina v Malackách sa v piatok (19.10.) od 9:00 do 17:30 stretnú na jednom mieste takmer všetky stredné školy v pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja. Okrem informačných stánkov jednotlivých škôl bude na pódiu pripravený aj sprievodný program, kde sa striedajú informácie o školách, odboroch vzdelávania, možnostiach štúdia a úspechoch škôl s vystúpeniami žiakov a pedagógov. Žiaci si pripravujú ukážky hudobných, tanečných a speváckych vystúpení, módnu show, prezentáciu viazania kytíc či športových činností.

 

 

Program:
10:00 – 10:30 Spojená škola, Tokajícka, Bratislava – Módna prehliadka
10:30 – 11:00 Stredná odborná škola záhradnícka, Malinovo – Ukážka viazania kytice
11:00 – 11:30 Stredná odborná škola GaHS, Farského, Bratislava – Kmeťo junior
11:30 – 12:00 Stredná odborná škola pedagogická, Bullova, Bratislava – Spevácke vystúpenie
12:00 – 12:30 Stredná odborná škola pedagogická, Sokolská, Modra – Spevácke vystúpenie
12:30 – 13:00 Spojená škola, Ivanka pri Dunaji – Kynologické ukážky
13:00 – 13:30 Stredná odborná škola VO, Kostolná, Modra – Dekantácia červených vín
13:30 – 14:00 Gymnázium Malacky – Školská kapela

 

Na podujatí sa bude prezentovať 51 stredných odborných škôl a gymnázií. Počas dňa sa v priestoroch športovej hale vystriedajú základné školy, ktoré navštívia jednotlivé stánky stredných škôl. Nakoľko sa blíži termín podávania prihlášok na stredné školy, bližšie oboznámenie sa so strednými školami na podujatí umožní žiakom lepšie si vybrať tú správnu školu alebo školu, ktorá ich zaujme čo najviac.

 


.

BM: Kralici