Dve 14-ročné dievčatá sa zachovali vysoko charakterne a zaslúžia si pochvalu. 22-ročný Jaroslav si položil svoju tašku s osobnými vecami na strechu auta v Senici. Nasadol a s autom odišiel, no taška zostala na streche.

 

 

Po chvíli zistil, že nemá doklady a uvedomil si, kde ich nechal. Išiel preto pozrieť po trase, kadiaľ prešiel autom, no taška s dokladmi, peňaženkou a mobilným telefónom tam nebola. V peňaženke mal 605 Eur, občiansky preukaz, vodičský, bankomatové karty. V tejto smole mal však šťastie, že tašku našli dve dievčatá, ktoré ani na chvíľu nezaváhali a priniesli ju na políciu. Na Obvodné oddelenie Policajného zboru v Senici smerovali aj kroky poškodeného, ktorý úpenlivo dúfal, že taška sa nájde. Medzičasom mu už telefonovali aj službukonajúci policajti. Viete si predstaviť tú radosť, keď sa mladíkovi vrátila jeho taška aj s celým obsahom? Priamo na polícii poctivým nálezkyniam, Evke a Natálii, vrúcne poďakoval. Poďakovanie za ich správne konanie im patrí aj od polície.

Polícia pripomína, že v takýchto prípadoch sa určite nedržte hesla „kto si stratil nech si hľadá, kto si našiel nech si nechá“, pretože Trestný zákon pozná § 236 Zatajenie veci. Podľa neho, kto si prisvojí cudziu vec malej hodnoty, ktorá sa dostala do jeho moci nálezom, omylom alebo inak bez privolenia oprávnenej osoby, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok. Odňatím slobody na šesť mesiacov až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha takýto čin a spôsobí ním väčšiu škodu.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.


.

BM: Kralici