Stav ciest I. triedy je dlhodobým problémom a jeho neriešenie nás začína postupne dobiehať. Preto vítam, že vláda SR sa problémom modernizačného dlhu začína aktívne zaoberať  a vyčlenila na tento účel aj finančné prostriedky v hodnote 200 mil. € na najbližšie 4 roky. Táto suma samozrejme nevykryje všetky náklady a považujeme to za prvý krok.

 

Zdroj: Facebook TTSK

Stanovisko Trnavského župana Jozefa Viskupiča k zámeru vlády SR dofinancovať opravy ciest I. triedy:

V tomto duchu chcem poukázať na stav cesty I. triedy v úseku Senica – Holíč, ktorý je  katastrofálny a doslova život ohrozujúci. Tento úsek je celoslovensky dôležitou a mimoriadne frekventovanou dopravnou spojnicou s Českou republikou. Verím preto, že táto cesta bude pri plánovaných investíciách, ktoré sľúbili premiér Peter Pellegrini s ministrom dopravy Árpádom Érsekom, patriť medzi prioritné úseky, pokiaľ ide o plánované modernizačné projekty. Jeden z hlavných dopravných ťahov na ČR nemôžeme riešiť len opakovaným plátaním dier.  Musíme tento problém vyriešiť komplexne.  Obyvateľom Záhoria tiež výrazne pomôže roky plánovaný obchvat mesta  Senica a obce Jablonica. Regiónu toto riešenie sľubovali už mnohé vlády, no zatiaľ stále zostáva iba pri sľuboch.

Apelujem však na predsedu vlády a ministra dopravy, aby nezostalo len pri nevyhnutných opravách ciest, ale aby sme hľadali systémové riešenia, a to nielen pre cesty I. triedy, ale aj II. a III. triedy. Preto sa obraciam aj listom na predsedu vlády a ministra dopravy, aby tieto finančné  prostriedky  boli využité účelne a riešili problémy ľudí.


.

BM: Festival Záhrad