Dňa 9. októbra si za prítomnosti britského veľvyslanca Andrewa Gartha prevzalo 12 študentov štátneho gymnázia v Malackách bronzovú cenu programu Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu.

 

 

 

Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (skrátene DofE) je program realizovaný pod záštitou britskej kráľovskej rodiny. Na Gymnáziu, Ul. 1. mája 8 v Malackách sa realizuje už štvrtý rok. Je to program, ktorý mladým ľuďom umožňuje rozvíjať svoje schopnosti v troch oblastiach: talent, šport a dobrovoľníctvo. Program je rozčlenený na tri úrovne: bronzová, strieborná a zlatá. Po absolvovaní každej úrovne na účastníka čaká slávnostná ceremónia, pri ktorej získa medzinárodne uznávaný certifikát.

 

Malacké  gymnázium bolo prvým štátnym gymnáziom na Slovensku, ktoré získalo licenciu na realizovanie tohto programu. V minulom školskom roku si študentka Martina Šimková prevzala cenu priamo za prítomnosti Jeho kráľovskej výsosti Princa Edwarda. Držiteľom bronzovej ceny je už  46 študentov školy, viacerí z nich pokračujú v programe na striebornej a zlatej úrovni.


.

BM: Ustekana sobota