V športovej hale Malina v Malackách sa dnes prezentuje 34 župných stredných odborných škôl a gymnázií. Ide o ich poslednú zastávku v rámci podujatia Župné školy pre teba, s ktorým jeho organizátor Bratislavský samosprávny kraj, vyrazil prvýkrát do regiónu.

 

„Podujatie je určené pre žiakov, rodičov, študentov, učiteľov, pedagogických poradcov aj pre širokú verejnosť. Jeho cieľom je bližšie spoznať ponuku župných škôl a umožniť žiakom základných škôl a ich rodičom lepšie si vybrať tú správnu strednú školu,“ povedal bratislavský župan Juraj Droba.

 

Až do 16tej hodiny prezentuje v Malackách 34 stredných škôl a gymnázií v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja v informačných stánkoch svoje zameranie, učebné odbory ako aj zručnosti žiakov. Na pódiu je opäť pripravený sprievodný program s informáciami o školách ako aj tanečné, spevácke, hudobné vystúpenia žiakov a pedagógov. Chýbať nebude módna show, prezentácia viazania kytíc, kynologické ukážky. Malacky boli posledným miestom návštevy podujatia Župné školy pre teba, ktoré sa predstavili aj v Senci a v Pezinku.

 


.

BM: Ustekana sobota