Polícia obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu 56 -očného muža, občana Českej republiky. Obvinený je podozrivý z úmyselného fyzického útoku na 77-ročnú ženu, ktorej mal v Skalici spôsobiť minimálne 40 bodno rezných rán na životne dôležité orgány.

 

Ilustračné foto 123rf.com

 

 

V dokonaní skutku mu zabránili v nedeľu (21.10.) v skorých ranných hodinách policajti obvodného oddelenia a hliadka mestskej polície, ktorí násilím vnikli do priestorov bytu a vykonali voči útočníkovi služobný zákrok. Staršia pani bola po útoku hospitalizovaná v kritickom stave do nemocnice. Policajti vzápätí obmedzili jej syna na osobnej slobode a vzhľadom na jeho psychický stav bol pod dohľadom policajtov hospitalizovaný do nemocnice.

 

Vyšetrovateľ ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu na chránenej osobe a zároveň spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. Do rozhodnutia súdu zostáva muž v nemocnici za nepretržitého stráženia pracovníkmi polície. V zmysle zákona hrozí za pokus vraždy rovnaký trest ako pri dokonanom skutku, t. j. 20 až 25 rokov alebo doživotie.

 

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Mária Linkešová.


.
Toto je čítané

Senickí dôchodcovia sa stretli na výročnej schôdzi

Na výročnej členskej schôdzi Miestnej organizácie JDS Senica sa v dome kultúry…

BM: Ustekana sobota