Základná škola na Záhoráckej ulici sa po kompletnom zateplení skvie v novom šate. Keďže ide o najväčšiu budovu vo vlastníctve mesta, práce boli kvôli rozsiahlosti rozvrhnuté do dvoch etáp. Prvá časť sa zateplila ešte vlani, druhá časť sa dokončila práve teraz.

 

Foto: Daniel Krakovský

 

 

Okrem toho, škola má opravený hlavný vstup, chodníky a vonkajšie schody, vo všetkých triedach a v jedálni plávajúcu podlahu a v telocvičniach nové osvetlenie. Budova je pripravená na prichádzajúcu zimu a vďaka regulácii vykurovania by mali byť doterajšie veľké úniky tepla už iba minulosťou.

V investíciách sa bude pokračovať. Najväčšími boľačkami sú nevyhovujúce sociálne zariadenia, staré chodby a vstupný vestibul. „Návrh rozpočtu mesta na rok 2019 počíta so sumou 200 tisíc eur na úplnú obnovu sociálnych zariadení. Poslanci mestského zastupiteľstva o ňom budú rokovať už vo štvrtok 25. októbra. Na zasadnutí budú prítomní aj moji kolegovia za 3. mestský obvod Pavel Spusta a Martin Mráz a verím, že celý poslanecký zbor dá zelenú obnove toaliet na ZŠ Záhorácka,“ povedala poslankyňa Viera Mária Adamovičová. Dopĺňa ju poslanec P. Spusta, ktorý je zároveň aj členom Rady školy: „Podporujeme, aby sa rekonštrukcia sociálnych zariadení, vrátane stúpačiek, začala čo najskôr. Naším cieľom je mať kompletne opravené toalety v celej škole do začiatku budúceho školského roka.”

 

Výpočet investícií sa tým nekončí. Mesto získalo 190 tisíc € z eurofondov na modernizáciu učební a popred školu povedie nová cyklotrasa z Družstevnej cez centrum mesta až na stanicu. Dochádzanie detí na vyučovanie tak bude jednoduchšie i bezpečnejšie. 

 

 

Ľubica Pilzová, hovorkyňa mesta Malacky


.

BM: Ustekana sobota