Školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja pokračujú v sérii Dní otvorených dverí, ktoré sú určené najmä pre žiakov základných škôl, ich rodičov, pedagogických poradcov. Budúci stredoškoláci tak môžu bližšie nazrieť do priestorov škôl a spoznať lepšie ich ponuku.

 

 

„Výber strednej školy nemusí byť náročný ani stresujúci. Pomôcť môžu rôzne prezentačné podujatia, ktoré župa robí. Sú to župné školy v Avione, tento rok prvýkrát aj v troch okresných mestách, komplexné informácie na jednom mieste v podobe webstránky www.strednapremna.sk či brožúry so všetkými župnými strednými školami. Za veľmi dôležité považujem aj dni otvorených dverí na školách. Budúci stredoškoláci tak môžu na vlastné oči vidieť a zažiť atmosféru konkrétnej školy a overiť si, či tá ktorá škola má všetko, k čomu deti  inklinujú, čo ich baví,“ povedal Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

 

V piatok 16.11.2018 otvára svoje brány aj Gymnázium v Malackách. Od 8:00 do 12: 30 hodiny sa návštevníci oboznámia s profilom školy, uplatnením absolventov, dozvedia sa o medzinárodných programoch, úspechoch a oceneniach, ale aj o tom, čo vravia úspešní absolventi školy. Chýbať nebude prehliadka školy, panelová diskusia s vedením školy, informácie o možnostiach získania rôznych certifikátov, k dispozícii budú aj vzorové testy prijímacích skúšok, ukážky využitia inovatívnych technológií vo vyučovaní, ale aj informácie o možnostiach vyučovania telesnej a športovej výchovy na škole.


.

BM: Festival Záhrad