V Kútoch a okolí zasahovala národná protizločinecká jednotka. Policajti z jednotky zadržali tri osoby, ktoré už vyšetrovateľ obvinil z podvodu. Podľa vyšetrovateľa sa fantómovou prepravou chceli obohatiť o 150 tisíc eur.

 

Oparatívci národnej protizločineckej jednotky získali informácie k podvodu takzvanou fantómovou prepravou. Bezodkladne informácie preverili a pripravili akciu MOET. Zistili, že niekto vystupoval ako prepravná spoločnosť z Veľkej Mače a vylákal náklad od Francúzskej spoločnosti. Potvrdil objednávku tovaru, ktorý mal byť doručený spoločnosti so sídlom v Belgicku. Zistili však aj to, že kamión zablúdi a do Belgicka nedorazí.


O  prepravu tovaru sa mal postarať obvinený Ján K. (47) ako vodič kamiónu, ktorý mal na tento účel zabezpečiť obvinený Béla S. (46). Doprovod na osobnom motorovom vozidle im mal robiť tretí z obvinených Mário L. (46). Keď si vodič kamiónu poplietol svetové strany a namieril si to na Slovensko, tu už na neho čakali policajti z národnej protizločineckej jednotky. Vodičov na území Slovenska zadržali a zaistili aj prepravovaný tovar. Keď otvorili náves kamiónu, bol to dôvod na oslavu. Našli v ňom 20 paliet fliaš sektu rôznych renomovaných značiek. Osláviť to však ani jednou z nich nemohli, išlo o dôkaz najmenej za 150-tisíc eur.

Trom obvineným hrozí za podvod 10 až 15 rokov za mrežami, stíhaní sú väzobne.

Záhorí.sk informoval policajný hovorca Michal Slivka.


.
Toto je čítané

Študentské rady senických stredných škôl sa zišli na spoločnom stretnutí

Utorkové (16.4.) spoločné stretnutie študentských rád senických stredných škôl poskytlo priestor na…

BM: Ustekana sobota