Dokonale naservírovaný zlatý mok, tradičné záhorácke špeciality a moderné vybavenie, akým sa môže pýšiť len máloktorá z prevádzok na Slovensku. To je len malá ochutnávka toho, čo čaká návštevníkov Plzeňskej Hodovne v Malackách na Pribinovej ulici, ktorú slávnostne otvorili a pokrstili 21. novembra.

 

 

O ten najdokonalejší pivný zážitok sa tu starajú výčapnícki majstri – finalisti prestížnej medzinárodnej súťaže Pilsner Urquell Master Bartender – pre ktorých je správne čapovanie piva a starostlivosť oň nie len zamestnaním, ale doslova poslaním.

 

Plzeňská Hodovňa v Malackách sa so svojimi dvoma poschodiami radí k najväčším na Slovensku. Zaujmú napríklad nerezové tanky, v ktorých si naše pivo drží tú najčerstvejšiu chuť. Ten najväčší tromf však Hodovňa skrýva v samotných zamestnancoch. O zlatý mok sa totiž starajú finalisti prestížnej výčapníckej súťaže Pilsner Urquell Master Bartender Petra Sečkárová a Branislav Majzún, ktorí vám pivo naservírujú v tej najlepšej kvalite a s penou lahodnou ako smotana.

 

 

„Starou pivárskou pravdou je, že sládok pivo varí, ale výčapník ho robí. Pilsner Urquell udržiava vysokú pivnú kultúru vo viac ako 50 krajinách sveta a naši výčapníci sú skvelým príkladom. Poctivo dbajú o to, aby bolo o náš ležiak dobre postarané a zákazníci prežili najdokonalejší pivný zážitok,” hovorí Václav Berka, emeritný vrchný sládok Plzeňského Prazdroja, ktorý počas slávnostného otvorenia prevádzky narazil sud tohto výnimočného ležiaka.

 

 

V malackej Plzeňskej Hodovni si návštevníci okrem piva Pilsner Urquell môžu vychutnať aj špeciály z Voľby sládkov, nealkoholický Birell a jeho ochutený variant a tiež tmavý Topvar.

 

Tradičné malacké špeciality

V jednej z najväčších prevádzok v Malackách, samozrejme, nesmie chýbať odkaz Maceka z Mauacek, ktorého pozná takmer celé Slovensko. Ten v ľudovej piesni prišiel na Záhorie mlátiť šošovicu, preto si milovníci zlatého moku budú môcť v Hodovni okrem tradičnej slovenskej a českej kuchyne zgustnúť aj na špeciálnej malackej šošovici. Základom každého jedla budú najmä kvalitné a čerstvé suroviny dodávane z blízkeho okolia.

 

Nová malacká prevádzka ponúka až 150 miest na sedenie. Počas horúcich letných dní poteší terasa so sedením pre ďalších 50 hostí.

 

 

 „Správne čapovanie a starostlivosť o pivo sú kľúčom k tomu, aby sa k zákazníkom dostalo v takej kvalite, v akej opúšťa brány pivovaru. Som hrdý na to, že v malackej Hodovni máme majiteľa, ktorý do prevádzky vkladá svoje srdce a tých najlepších majstrov výčapníkov, ktorí nie len zvyšujú pivnú kultúru, ale sú práve tými, kvôli ktorým sa zákazníci budú do tejto prevádzky radi vracať,“ uzavrel obchodný riaditeľ Plzenského Prazdroja Slovensko pre predajný kanál reštaurácií a pohostinstiev, Branislav Kubiš.


.
Toto je čítané

Kedy je pružná lepiaca malta nenahraditeľná?

Pri lepení obkladov či dlažby sa určite oplatí nepodceniť výber vhodného lepidla.…

BM: Ustekana sobota