Ľudia, ktorým nie je ľahostajné verejné dianie vo svojom okolí, môžu oddnes prideliť hlas niektorému z 8 komunitných projektov v Trnavskom kraji. Podporiť môžete aj projekt Základnej školy Kúty: Poď sa hrať a športovať.

 

 

 

Autori projektu by radi vybudovali hraciu plochu v areáli základnej školy. Jej súčasťou budú športové prvky ako napríklad basketbalový kôš, hrazda, balančné lano, preliezačka a hry na betónovej ploche ako skákací panák, človeče nehnevaj sa, twister a šach. Okolie hracej plochy bude dotvorené lavičkami a výsadbou. Školský areál budú využívať okrem žiakov ZŠ a MŠ aj ostatní obyvatelia obce. Pri realizácii projektu budú hlavnými aktérmi žiaci, pri náročnejších činnostiach však budú pomáhať aj rodičia a učitelia. Jednotlivé školské predmety budú využité na prípravu projektu, jeho realizáciu a medializáciu.

 

Hlasujte za projek: Poď sa hrať a športovať

 

Zo štvrtého ročníka programu Komunitné granty Nadácie VÚB vzíde podľa preferencií verejnosti na celom Slovensku 32 víťazných nápadov, ktoré môžu priniesť do regionálneho života ešte výraznejšie zmeny. V každom kraji získa komunitný projekt s najvyšším počtom hlasov podporu vo výške až do 10 000 eur a 3 ďalšie úspešné projekty dostanú granty do 5 000 eur. V rámci celého Slovenska prerozdelí Nadácia VÚB až 200 000 eur. Verejné hlasovanie na stránke www.komunitnegranty.sk trvá do 9. decembra.

 

O hlasy verejnosti sa uchádza spolu 64 projektov z celého Slovenska, ktoré odporučila spomedzi prijatých 386 žiadostí o grantový príspevok, nezávislá hodnotiaca komisia. Tú tvorili počas 4. ročníka programu Komunitné granty s podtitulom „200 000 eur pre komunity, kde to žije“ odborníci s praktickými skúsenosťami z oblasti komunitného života.

 

 

Naša vďaka patrí množstvu skupín zanietených susedov, komunitných centier a miestnych občianskych združení za ich dôveru a ochotu vypracovať plán pre konkrétne vylepšenie spoločného života vo svojej obci či meste. Som presvedčený, že sa tímu odborníkov v rámci hodnotenia podarilo posunúť do hlasovania opäť tie objektívne najužitočnejšie projekty. Rozhodnutie, kam poputuje historicky najvyššia, 200-tisícová suma z nášho grantového programu, je už teraz v rukách všetkých ľudí, ktorí sú ochotní sa za dobré zmeny osobne postaviť,“ hovorí Alexander Resch, predseda správnej rady Nadácie VÚB.

Príbehom z realizácie niektorých prínosných nápadov, ktoré získali podporu z programu Komunitné granty minulý rok, sa venuje aj online magazín Nadácie VÚB na svojej stránke www.srdcovky.sk.


.

BM: Ustekana sobota