V dňoch 11. – 18.11. 2018 sa v MANAMA (BAHRAIN) konali Majstrovstvá sveta v MMA amatérov, pod záštitou dvoch najprestížnejších amatérskych svetových organizácií MMA – IMMAF a WMMAA.

Lukáš Piffko prvý zľava

 

Náš klub zastupoval v rámci reprezentačného výberu ČR zápasník Lukáš Piffko v kategórii -93kg juniori.

Nomináciu na MS si zabezpečil takmer bezchybným výkonom počas celej sezóny 2018 v rámci seriálu a ligy
ARENA CUP v ČR, kde sezónu ukončil v rankingu českých amatérov ako č.2 v mužskej kategórii -84kg ešte ako junior.

Pred odletom na MS si potvrdil ešte formu výhrou na galavečere XFN 12, kde porazil českého zástupcu Ivo Crhák v 3. kole na Arm triangle Choke.

Na Majstrovstvá sveta odchádzal s jednoznačným cieľom  – priviesť medailu. A to čo sa nám nepodarilo v roku 2013 v Petrohrade, kde moji zverenci vypadli počas eliminačných bojov vo veľkej konkurencii sa stalo skutočnosťou.
Lukáš po disciplinovanom výkone v rámci bojov a postupu v pyramíde narazil až vo finále na svojho premožiteľa Igora Glazkova z Ruska, ktorý bol dovtedy dvojnásobným svetovým šampiónom a skončil na druhom mieste, čím získal titul Vicemajster sveta v kat. juniori -93kg pre rok 2018.

 

Chcel by som mu týmto poďakovať za  vzornú reprezentáciu FDM CombatTeam, dosiahnutý výsledok a dobre odvedenú robotu. Ďalej vďaka patrí jeho sparingom, rodine, sponzorom a všetkým, ktorý nás podporujú a na jeho ceste mu prajem silné zdravie a aj športové šťastie, ktoré je k tomu všetkému potrebné.

Marian Strelecký,
tréner FDM CombatTeam

Sumar vysledkov, viac info a foto na Facebooku 


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota