V Stolnotenisovej hale SSTZ v bratislavskej Rači sa hralo o tituly Majstrov Slovenska v stolnom tenise zdravotne znevýhodnených športovcov.

 

 

 

Suverénne si na nich počínal Peter Mihálik z Radošoviec (bývalý futbalista SH Senica), ktorý získal titul v kategórii TT4 pred Trávníčkom a Mészárosom. Mihálik najväčšou mierou prispel aj k zlatým medailám družstva v zložení Mihálik, Mészáros, Ščerba.

 

 

Peter Mihálik sa stal aj víťazom dlhodobej stolnotenisovej ligy pre rok 2018, keď vyhral záverečný 6. turnaj v Bratislave, čím potvrdil svoju suverenitu na Slovensku, keď už štvrtý rok po sebe získal titul majstra Slovenska. Vyrovnal tak rekord olympijského víťaza Riapoša, ktorý pred ním bol takisto štyrikrát prvý. Mihálik zo šiestich turnajov tri vyhral, dvakrát bol druhý a ani neúčasť na turnaji v Myjave ho o prvenstvo neobrala, hoci jeho najväčší konkurenti brali body aj z Myjavy.

Konečné poradie: 1. Peter Mihálik, 2200 b., 2. Ján Riapoš, 1900 b., 3. Andrej Mészáros, 1725 b., 4. Boris Trávníček, 1650 b., ..13. Martin Barbierik, Myjava, 230 b.

 

 

Aj preto ostalo trošku záhadou, prečo chýbal Peter Mihálik, trojnásobný účastník paralympijských hier, v nominácii na majstrovstvá sveta v slovinskom Celje.

„Pre zranenie som neodohral dostatočný počet turnajov, hoci podľa postavenia vo svetovom rebríčku by som sa mohol uchádzať o voľnú kartu. Aj ju pýtali, no nedostal som ju,“ vysvetľuje

 

Mrzieť to môže o to viac, že v Celje získal bronz nominovaný Trávniček, ktorého Záhorák na domácich turnajoch pravidelne zdolával.


.

BM: Kralici