Adventný veniec, svetlo prvej sviece, koncert pred zaplneným Kostolom Nepoškvrneného počatia Panny Márie – takto vyzerala prvá adventná nedeľa v našom meste.

 

 

Druhého decembra sa začalo tradičné podujatie Adventné Malacky, ktoré potrvá viac ako mesiac. V stredu prišiel do mesta Mikuláš, ktorý potešil všetky deti. Od 15. do 22. decembra budú v centre vianočné trhy. Prvého januára sa na tom istom mieste opäť stretneme na Novoročných Malackách a 6. januára sa Adventné Malacky skončia Trojkráľovým koncertom v Kostole Nepoškvrneného počatia Panny Márie.

 

 

Na adventnom koncerte vystúpili členovia Komorného orchestra ZOE a študenti Cirkevného konzervatória v Bratislave. Príjemný hudobný zážitok ešte umocnili majstri umeleckého prednesu Ľudmila a Alfréd Swanovci. Svoju premiéru mal mestský adventný veniec, ktorý opäť, tak ako každý rok, vyrobili šikovné ruky našej kolegyne z Tekosu Júlie Frázovej. Požehnal ho malacký farár Peter Mášik a prvú sviecu zapálil viceprimátor Milan Ondrovič. „Želám vám pokojný adventný čas. Nech sa vám splnia všetky želania. Zároveň vás všetkých pozývam na vianočné trhy, ktoré môžete využiť ako priestor na stretnutia s rodinou či priateľmi,“ povedal v príhovore viceprimátor. Na mestskom adventnom venci zažiari v sobotu 22. decembra Betlehemské svetlo, ktoré prinesú malackí skauti. Krásu venca môžete obdivovať počas celého adventu na prízemí mestského úradu.

V stredu 5. decembra prišiel do mesta Mikuláš, ktorý spolu s malackými deťmi prvýkrát rozsvietil mestský vianočný strom. 19-metrový smrek vyrástol v areáli firmy Tower Automotive a zdobia ho svetelné reťaze s 26 tisícmi bodovými LED žiarovkami, padajúce cencúle, 15 svetelných gúľ a žiariaca hviezda na vrchole.  Okolo stromu vyrastie vianočná dedinka s betlehemom, kde sa budú od soboty 15. decembra do soboty 22. decembra konať vianočné trhy. Ich súčasťou bude nielen kultúrny program, ale aj možnosť pre deti odfotografovať sa s maskotmi (Máša a medveď či snehuliak Olaf) a tiež široká ponuka vianočných výrobkov, jedál a nápojov.

-lp-/-otano-


.
Toto je čítané

SHMÚ: V okrese Malacky hrozia pre trvalý dážď povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (24.4.) od 0:00 do 18:00…

BM: Ustekana sobota