Na Búroch bude (22.12.) Benefičný Vianočný koncert spojený s krstom prvého CD DH Búranka na podporu novej DH Magdolenka, ktorá pôsobí pri ZUŠ Šaštín-Stráže pobočka Borský Mikuláš necelého pol roka.

 

 

Počas krátkeho času získala DH Magdolenka ocenenie na súťaži mladých dychových zoskupení v Dolnej Súči v striebornom pásme.

 

V sobotu (22.12.) o 17:00 vystúpia v KD Borský Mikuláš obe spomínané telesá. Výťažok koncertu bude venovaný DH MAGDOLENKA, na ich prvotné zabezpečenie a outfit na ich koncerty. Čaro koncertu bezpochybne doplní fakt , že sa v jeden čas na pódiu zídu muzikanti zo širokej muzikantskej základne v Borskom Mikuláši a to hneď v podaní dvoch generácií, nakoľko v mladej DH hrajú deti niektorých členov DH Búranka.

 

“Myslíme, že je dôležité tieto mladé a energické talenty podporiť, pretože Borský Mikuláš vždy patril k silným muzikantským základniam a my chceme aby to tak ostalo. Ako poďakovanie za priazeň nahrala DH Búranka na konci minulého roku svoje prvé CD pod názvom BÚRANKA, ktoré je vôbec prvým audio záznamom v histórii dychovej hudby v našej obci.” povedal pre Záhorí.sk Pavol Tománek.

CD obsahuje regionálne piesne zo Záhoria no aj krásne melódie z Moravy, či autorskú skladbu Jána Gašpárka staršieho.

 

Koncert bude svojim slovom sprevádzať KAREL HEGNER, ktorý je známy z TV ŠLÁGER.
Vstupné je 3 €.


.
Toto je čítané

Muž v Holíči mieril na autá dlhou airsoftovou zbraňou

Na hlavnom ťahu medzi mestom Holíč a hraničným priechodom s Českou republikou…

BM: Ustekana sobota