Jeseň, ktorá čoraz viacej rozprestiera svoje krídla nad krajinou,nedáva o sebe vedieť len v záhradách, ale aj na poli a v lese. My ľudia zbierame úrodu zo záhrad a polí.

Zvieratá majú podobné aktivity a pripravujú sa na zimu. Lesné plody., ktoré dozrievajú cez toto obdobie sú obživou pre mnohé zvieratá. So zvieratami sú úzko prepojení poľovníci, ktorých sme si pozvali do MŠ.
Dňa 26. 10. sa na školskom dvore uskutočnilo stretnutie detí a poľovníkov. Deti so zatajeným dychom pozorne počúvali rozprávanie miestnych poľovníkov. Ale neostalo len pri reči. Poľovníci deťom priniesli i obrázky, vypreparované zvieratá,trofeje. Poľovnícky pes, pod vedením svojho pána, nám ukázal svoju šikovnosť a úlohu, ktorú plní v PZ. Deti pochopili, že úlohou poľovníka nie je len strieľať zver, ale hlavne sa starať o prírodu a zvieratá, ktoré sú jej neoddeliteľnou súčasťou.

Stretnutie bolo poučným, inšpirujúcim a určite v deťoch zanechalo pozitívne dojmy. Kto vie, možno už teraz rastie pre poľovníkov ďalší kolega.

Viera Gajdová


.

BM: Festival Záhrad