Na operačné stredisko OR HaZZ v Senici bol v pondelok 8. novembra 2010 o 22:45 hod. nahlásený požiar hospodárskej budovy na Kováčskej ulici v Borskom Mikuláši, okr. Senica.

Na miesto udalosti bola vyslaná jednotka z hasičskej stanice v Senici s technikou Iveco Trakker a T 815 CAS 32 o počte štyroch príslušníkov. Jednotka po príjazde na miesto udalosti zistila, že horí strecha na hospodárskej budove, ktorá bola stavebne spojená s rodinným domom. Pred príjazdom jednotky sa požiar snažili uhasiť majitelia a susedia. Na lokalizáciu požiaru bol nasadený vysokotlaký prúd z Iveca Trakker. Hospodárska budova bola bez prívodu elektrického napätia.

Pri požiari nebol nikto zranený, požiar sa nerozšíril na rodinný dom. Jednotka pri záverečnom prieskume po likvidácii požiaru použila termokameru na skontrolovanie priestoru požiariska. Po ukončení zásahu o 00:05 hod. sa jednotka vrátila na základňu. Škodu vzniknutú požiarom majiteľ objektu vyčíslil vo výške 500.- Eur. Uchránené hodnoty vo výške 66 400.- Eur. Príčinou vzniku požiaru bolo úmyselné zapálenie neznámou osobou.

mjr. Mgr. Ivan Peťko


.
Toto je čítané

Na Mierovom námestí v Malackách vyrastie mestská lúka

Menej prachu, znižovanie teploty, zadržiavanie vlhkosti priamo na mieste a mestské lúky…

BM: Ustekana sobota