V Galérii ÚĽUVu na Obchodnej ulici v Bratislave máte možnosť zhliadnuť súťažné práce 10.ročníka bienále súťaže dizajnu, zameranej na umelecké remeslá Kruhy na vode.

 

Súťaže sa zúčastnili tvorcovia zo Slovenska,Čiech,Maďarska,Poľska; priestor dostali aj študenti stredných a vysokých umeleckých škôl. Medzi dielami, ktoré sa dostali do 2. kola a zaujali porotu tak, že boli vybrané na túto výstavu, sú aj ročníkové práce bývalých žiačok ZUŠ Sekule Natálie Petrášovej zo Sekúl a Patrície Martinkovičovej z Moravského Svätého Jána, ktoré pokračujú v umeleckom štúdiu na Škole úžitkového výtvarníctva Josefa Vydru v Bratislave. Účasť a postup na tomto bienále je pre študentov strednej školy veľký úspech a sme nesmierne radi, že sa im v práci darí a naďalej tak reprezentujú našu školu a obce. Taktiež sme hrdí, že ich štúdium baví a že výber strednej školy bol krok správnym smerom.

Na výstave máte jedinečnú možnosť vidieť popredných slovenských a zahraničných umelcov, venujúcich sa umeleckým remeslám a súčasnú podobu dizajnu umeleckých remesiel. Je to nádherný pohľad na odkazy našej kultúry a folklóru v jedinečne a krásne spracovaných úžitkových predmetoch. Nenechajte si ujsť výstavu, ktorá potrvá do 15.1. 2019.
Elena Sedláková, Základná umelecká škola Sekule

.

BM: Ustekana sobota