Materská škola na Ulici Jána Kollára zaujme každého okoloidúceho výraznou novou bielou fasádou so zaujímavými farebnými prvkami okolo okien. Ešte pred pár týždňami sa tam intenzívne pracovalo na kompletnej rekonštrukcii. Po niekoľkých mesiacoch odstávky je dnes znovu plná detského štebotu a smiechu.

 

 

Zmodernizovanú škôlku navštívil podpredseda vlády a minister životného prostredia László Sólymos. V sprievode riaditeľky MŠ Martiny Novotovej, primátora mesta Juraja Říhu a generálneho riaditeľa akciovej spoločnosti Pozagas si prezrel jej zrekonštruované priestory. Neskrýval spokojnosť, veď Environmentálny fond, ktorý patrí pod jeho rezort, venoval 110-tisíc €. Vďaka nim má budova zateplenie, nové okná a dvere. „Pomáhame všade tam, kde to má zmysel. Som rád, že som sa na vlastné oči mohol presvedčiť, ako užitočne sa využili peniaze z Envirofondu,“ konštatoval minister.

 

Okrem zateplenia, okien a dverí má škôlka aj novú fasádu, zmenenú dispozíciu vstupu, zrenovované šatne, výdajňu jedla a sociálne zariadenia pre deti i zamestnancov, jedny kompletne nové WC, vymenené všetky podlahy, nové elektrické rozvody, nové osvetlenie, sadové úpravy i trávniky. Keďže ide o najväčšiu MŠ zo všetkých šiestich, ktoré máme v Malackách, okrem mestských peňazí výrazne pomohli aj externé zdroje zo spoločností Pozagas, HEER a MP Stavby. Spoločnosť Pozagas je tradičným podporovateľom mestských projektov ako povedal jej generálny riaditeľ, sú to dobre investované peniaze.

 

Za uplynulé štyri roky sa do materských škôl v Malackách investovala historicky najvyššia suma – viac ako 2 milióny €. Vďaka rekonštrukcii budov a navýšeniu kapacity ako jedno z mála miest na Slovensku nemáme problém s prijímaním detí. Máme umiestnené všetky trojročné deti a rezervu pre prijatie detí mladších ako 3 roky. Investície pokračujú aj ďalej: máme podané eurofondové projekty na rozšírenie kapacity MŠ na Záhoráckej a na výstavbu detských jaslí. Okrem toho je v pláne komplexná modernizácia kuchýň v škôlkach.

 

Ľucica Pilzová


.
Toto je čítané

Nominujte svoj obľúbený strom do súťaže Strom roka 2024

Už len pár dní má verejnosť na to, aby nominovala svoj obľúbený…

BM: Ustekana sobota