Po jesennej časti sezóny III. ligy Bratislavského futbalového zväzu (BFZ), po ktorej sa malackí futbalisti nachádzajú na 11. mieste tabuľky, klub opúšťa hlavný tréner Miroslav Kéry. Meno jeho nástupcu bude známe v najbližších dňoch.

 

 

Návrat do tretej ligy pre Malačanov nebol jednoduchý, ale aj vďaka novým posilám a rozšírenia kádra prehrali len v šiestich zápasoch z odohraných 15.  Na svoje konto si pripísali päť víťazstiev a štyri remízy, a  sú tak v pohodlnom strede tabuľky s 19 bodmi. Dvanásty tím z Rusoviec na nich stráca šesť bodov, naopak, iba na bod sú vzdialení od Dunajskej Lužnej. Deviaty Tomášov má náskok dvoch bodov, Pezinok na ôsmej priečke má k dobru tri body.

 

Najviac gólov v jesennej časti dal Slovan Bratislava B – 59, najmenej Ivanka pri Dunaji – 11. Najslabšiu obranu mali Vajnory, ktoré inkasovali 49 gólov, naopak, najlepšie bránil Slovan Bratislava B, ktorý dostal 12 gólov.

 

Pre Malačanov je hlavným cieľom udržať si treťoligovú príslušnosť aj pre budúcu sezónu, k čomu budú potrebovať ešte lepšie výkony než v jesennej časti. Jarná časť sa začína 10. marca domácim zápasom proti Tomášovu. V jesennom dueli mu FC Malacky podľahol 0:5.

 

M. Binčík


.

BM: Festival Záhrad