Oddnes štartuje už ôsmy ročník obľúbenej knižnej súťaže „Vráťme knihy do škôl“, ktorého ambíciou je spojiť všetkých žiakov a študentov na Slovensku a to prostredníctvom knihy.

 

 

Preto sa organizátori rozhodli, že sa do súťaže môžu zapojiť úplne všetci školáci. Súťaží sa v 3 kategóriách: materské školy, základné školy a stredné  školy a to do 15. marca 2019.

 

„Ja som bol v detstve knihožrút a čítanie bolo pre mňa jedno veľké dobrodružstvo. Stopu vo mne zanechali edície Alfred Hitchcock a Traja pátrači a všetky knihy Karla Maya. Dnes, keď je veľa iných možností, je ťažké presviedčať, že čítanie je zábava. Preto som rád, že existuje aj táto súťaž. Prečítajte si aspoň jednu knihu a zapojte sa. Výber je len na Vás. Vyhrať môžete viac ako 50 pekných cien,“ vyzýva Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

 

Súťaž „Vráťme knihy do škôl“, ktorá trvá od 21. decembra 2018  do 15. marca 2019, organizuje občianske združenie Učenie s úsmevom  v spolupráci s partnermi, ktorými sú Bratislavský samosprávny kraj, internetové kníhkupectvo abcknihy.sk, vydavateľstvom  Ikar a vydavateľskou značkou YOLi. Cieľom projektu je podporiť čítanie a vytvárať pozitívny vzťah a prehlbovať lásku ku knihám medzi deťmi, žiakmi, študentmi.

 

Podmienkou súťaže je si prečítať ľubovoľne vybranú knihu a poslať z nej krátky text. V texte objasniť dôvody, pre ktoré si vybrali konkrétnu knihu a popísať čo im dielo prinieslo. Škôlkari nakreslia obrázok na základe učiteľom alebo inou osobou prečítaného textu. Žiaci I. stupňa základných škôl môžu poslať buď text, obrázok alebo oboje.

 

Víťazi budú vyžrebovaní z príspevkov od čítajúcich detí a mládeže a to v jednotlivých kategóriách. Ocenená bude aj najaktívnejšia škola ako aj Knižní anjeli, ktorí vedú mládež k literatúre. Na túto cenu navrhujú študenti knihovníka, učiteľa slovenského jazyka či vychovávateľa, ktorý u žiakov podporuje záujem o čítanie.

 

Viac informácii nájdete na: vratmeknihydoskol.sk

 


.
Toto je čítané

Seničania podpisujú petíciu proti prevádzke na spracovanie plastového odpadu

Petíciu proti podnikateľskému zámeru spoločnosti SETECO, s. r. o. vybudovať v Senici…

BM: Ustekana sobota