V utorok 09.11.2010 o 12.42 hod. vlak EuroCity v úseku žel. trate Plavecký Štvrtok – Malacky zrazil a usmrtil 66 – ročného muža z okresu Malacky. Rušňovodič vo výpovedi uviedol, že v uvedenom úseku zbadal asi 150 metrov pred rušňom muža, ktorý kráčal oproti vlaku vedľa koľaje.

Muž náhle vstúpil do jazdy vlaku
Po jeho spozorovaní použil výstražné zvukové znamenie, na ktoré muž nereagoval a pokračoval v chôdzi. Po priblížení sa vlaku asi na vzdialenosť 15 metrov muž náhle vstúpil do jazdy vlaku. Rušňovodič použil rýchlobrzdu, ale pre krátku vzdialenosť zrážke nedokázal zabrániť.

Smrť následkom devastačných zranení
Privolaný lekár konštatoval u zrazeného smrť následkom devastačných zranení nezlučiteľných so životom. U rušňovodiča vykonaná dychová skúška na zistenie prítomnosti alkoholu v krvi bola negatívna. Doprava bola zastavená na 1. traťovej koľaji od 12.42 do 12.55 hod., na 2. traťovej koľaji bola zastavená od 12.42 hod. do 16.12 hod. Následkom udalosti meškalo päť vlakov. Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Skrátené vyšetrovanie vykonáva Železničná polícia.

Ľubica Zoňová


.

BM: Festival Záhrad