Aktuálnu situáciu na cestách komplikuje husté sneženie sprevádzané vetrom, ktoré spôsobujú zafúkavanie ciest. Správca komunikácií Regionálne cesty Bratislava, zabezpečujúci zimnú údržbu ciest ll. a lll. triedy v Bratislavskom regióne, nasadil do terénu 4 mechanizmy.

 

Ilustračné foto

 

„Cesty v kraji sú upravované podľa potreby, v závislosti na počasí. V rámci dôležitosti sú prioritne udržiavané hlavné ťahy, cesty, využívané  autobusovou dopravou, horské úseky a úseky s nebezpečenstvom tvorenia závejov, snehových jazykov a námrazy,“ povedal predseda BSK Juraj Droba.

 

Aktuálne sú cesty v okrese Malacky pokryté kašovitou vrstvou snehu a o ich zjazdnosť sa starajú tri sypače s radlicami. Na Pezinskej Babe zabezpečuje nepretržite posyp a odhŕňanie snehu jeden mechanizmus. Operátom na dispečingoch zatiaľ neboli hlásené žiadne komplikácie.

 

Ilustračné foto BSK

 

Aktuálne informácie týkajúce sa situácie na cestách sa dozviete na centrálnom dispečingu Bratislava ako aj na ostatných troch dispečerských strediskách, kde môžete zároveň nahlásiť aj vaše postrehy z ciest.

Bratislava: centrálny dispečing: +421 911 255741

Malacky: +421 911 255736


.
Toto je čítané

SHMÚ: V okrese Malacky hrozia pre trvalý dážď povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (24.4.) od 0:00 do 18:00…

BM: Ustekana sobota