Na operačné stredisko OR HaZZ v Senici bola v stredu 10. novembra 2010 o 14:25 hod. koordinačným strediskom IZS v Trnave vyžiadaná technická pomoc pre zdravotnú službu na 37. kilometri železničnej trate za Sekulami smer na Závod k zrazenej osobe nákladným vlakom a usmrtená osoba sa mala nachádzať pod vlakom.

Ďalej: SPOMIENKA NA RICHARDA

Foto: Hazz Kúty

Na miesto udalosti bola vyslaná jednotka o počte štyroch príslušníkov z hasičskej stanice Kúty s technikou. Po príjazde na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že pod nákladným vlakom na 1. traťovej koľaji Sekule – Veľké Leváre na 37,177 km. leží usmrtený muž (19 ročný).

Na mieste sa nachádzala RZP Malacky, ktorá príslušníkov HaZZ informovala, že zrazená osoba utrpela zranenia nezlučiteľné so životom. Osoba sa nachádzala na koľajisku pod nákladným vlakom. Osoba mala amputovanú hornú a dolnú končatinu a roztrieštenú hlavu. Jednotka z hasičskej stanice Kúty zadokumentovala miesto udalosti a mŕtvu osobu zakryla vakom pre mŕtve osoby.

Na miesto sa dostavila železničná polícia Kúty a polícia Malacky. Miesto zadokumentoval aj pracovník železníc SR Kúty. Po dohode so železničnou políciou a záverečnom prieskume sa jednotka o 15:43 hod. vrátila na základňu.

Ivan Peťko, hovorca KR HaZZ v Trnave


Správa Železničnej polície
Dňa 10.11.2010 o 14.05 hod. v úseku žel. trate Moravský Ján – Závod, došlo na 1. traťovej koľaji k zrazeniu a usmrteniu 19 – ročného muža z okr. Malacky nákladným vlakom.

Rušňovodič vo výpovedi uviedol, že počas jazdy vlaku spozoroval vo vzdialenosti približne 50 metrov muža, ktorý vyšiel z trávnatého porastu pri 2. traťovej koľaji.

Rušňovodič ihneď použil zvukové výstražné znamenie a rýchločinné brzdenie, avšak pre krátku vzdialenosť nedokázal zrážke zabrániť. U rušňovodiča bola vykonaná skúška na alkohol s negatívnym výsledkom. Privolaná lekárka konštatovala smrť následkom devastačných poranení tela a hlavy.

Doprava bola na 1. traťovej koľaji zastavená od 14.05 hod. do 16.50 hod. a na 2. traťovej koľaji bola obmedzená od 14.05 hod. do 16.23 hod. Následkom udalosti meškalo deväť vlakov.

Ľubica Zoňová, hovorca VO GR ŽP


.
Toto je čítané
Moravská cyklotrasa Brodské - Kúty - Moravský Svätý Ján

Kraje na Záhorí pristupujú k povrchom cyklotrás rozdielne

Cyklodoprava sa stáva čoraz populárnejšou. Nasvedčuje tomu množstvo nových cyklotrás v mestách aj…

Lakovanie a Pieskovanie