Dedina – mesto. Príroda – digitálne technológie. Pohyb na čerstvom vzduchu – napchávanie sa a leňošenie. To sú kontrasty, ktoré nájdete v knihe Decká z mesta sa (ne)vedia biť.

 

 

 

Ich protagonisti – žiaci 4. B triedy Petrík Slanina a Samo Kamenický – sú tiež kontrastní a panuje medzi nimi nenávisť. Keďže však riaditeľ školy je tvorivý človek, vymyslí im za ich večné šarvátky tvorivý trest: vytvoriť spoločný projekt, v ktorom zmapujú les za Petríkovým domom.

Ďalej: Stiahni si prvú kapitolu ZADARMO

 

Nepriateľov tak spojí spoločný cieľ a ak ho chcú dosiahnuť, musia spolu komunikovať. Spočiatku im to ide ťažko, ale čoskoro zistia, že svet z tej druhej stránky nie je až taký zlý. Petríkovi pri turistickom výkone dodajú čipsy potrebnú energiu a okrúhly Samo ich vymení za diétne ovocie, lebo zistí, že prospieva jeho zdraviu. Samovi sa celkom zapáčia prechádzky po lese, Petrík zas uzná, že moderný smartphone im pomôže pri práci na projekte – a zahrať si raz za čas počítačovú hru nie je nič tragické, ak si okrem toho aj zahráme futbal či preženieme bicykel. A ako bonus našli obaja nového kamaráta – Petrík Sama a Samo Petríka!

 

 

V knižke „Decká z mesta sa (ne)vedia biť“ je všetko dávkované akurátne – zábava, múdrosť, poučenie, emócie , to všetko na podklade pútavého príbehu, ktorý spisovateľka zasadila do svojho domáceho prostredia malokarpatského vidieka. Príbeh i rozprávačský štýl zaujme malého i veľkého čitateľa a je predurčený na to, aby sa stal námetom na spoločné diskusie či bádateľské pokusy v teréne.

Pre čitateľov od 9 rokov.

 

Recenziu napísala: Libuša Keráková, MCK Malacky

 

 

Autorka Kristína Mišovičová sa rozhodla vydať detskú knihu Decká z mesta sa (ne)vedia biť mimo velké vydavateľstvo. Vytvorila knihu, ktorá pritiahne k čítaniu aj tie deti, pre ktoré bolo doteraz čítanie strašiakom, je preto písaná veľmi ľahkým, zrozumiteľným a vtipným štýlom, blízkym detskému čitateľovi.

 

Prvú kapitolu si môžeš prečítať ZADARMO na webe alebo v niektorej z KNIŽNÍC na Slovensku.


.
Toto je čítané

SHMÚ varuje pred prízemným mrazom, môže poškodiť vegetáciu

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na noc zo stredy (17.4.) na štvrtok…

BM: Ustekana sobota