„Hodiť skalu do zrkadla nie je ťažké. Ľahké je však takto rozbiť predchádzajúci obraz v ňom.“

Odišiel v priebehu pár sekúnd – spolu s rýchlym vysvetlením, že vraj ako sa to malo stať. Tvrdo hodená skala bez dôkladnejšieho vyšetrovania do obrazu dobrého syna, super kamaráta, vynikajúceho spolužiaka, bez možnosti pripustiť, že to bolo inak! Napríklad nešťastná náhoda!

Richard pred dvomi týždňami prijal zelenú stužku dospelosti, aby bola pre neho i pre ostatných symbolom veľkej sily a chute do života, do budúcich týždňov prípravy na maturitu a ďalšieho životného rozhodnutia v pokračovaní štúdia; plný sily, elánu, chute do života! Toto je obraz mladého muža, ktorý s rodičmi dobre vychádzal, v škole bol aktívny, medzi kamarátmi obľúbený. Taký je obraz života a osoby Richarda v tých, ktorí ho v sobotu 13.11.2010 s veľkou bolesťou odprevádzali na poslednej ceste životom. Tých, ktorí sú presvedčení o nešťastnej náhode, hoci však nikto nebol jej svedkom a ktorá tak hrozne rozhodla o Riškovom odchode spomedzi nás.

Títo všetci, takto presvedčení o jeho konci, vzdávajú týmito riadkami jeho životu hold a vďaku za všetko, čo im Riško stihol v svojom mladom živote preukázať a vyjadriť. Spomienka, ktorá ostane natrvalo a aj presvedčenie o tom nešťastnom konci – hoci „Hodiť skalu do zrkadla nie je ťažké. Ľahké je však takto rozbiť predchádzajúci obraz v ňom.“

Rodičia, súrodenci,
blízki a priatelia Richarda Skalu


.

BM: Ustekana sobota