Mestské zastupiteľstvo (MsZ) v Holíči, ktoré sa uskutočnilo v utorok (5.2.), schválilo projekt „Ausblick mit Weitblick“ v rámci programu  Interreg SK – AT 2014-2020. Holíč ho podal spoločne s rakúskym mestom Hollabrunn.

 

 

 

Projekt už MsZ prijalo na minuloročnom májovom zasadnutí, ale komisia, ktorá projekt odobruje, podmienila schválenie prijatím zmien. Tou najzásadnejšou bolo, že mesto Holíč sa miesto piatich percent bude spolupodieľať na financovaní 22 percentami. “V súčasnosti komisie, ktoré o nenávratných finančných prostriedkoch rozhodujú, majú snahu o to, aby sa partneri projektu podieľali vo zvýšenej miere na realizácii projektov,” uviedol pre TASR primátor Holíča Zdenko Čambal. Mesto sa tak namiesto 40.000 eurami bude na projekte podieľať zo svojho rozpočtu sumou 127.238,09 eura. Celkové oprávnené náklady sú pre mesto Holíč 578.354,97 eura.
 

Z rozpočtu pôjde na investície asi 180.000 eur, na obnovu veterného mlyna to bude 57.147,89 eura a na vybudovanie rozhľadne na Hrebeni 124.849,67 eura. Najväčšia položka je určená na propagáciu v celkovej výške 303.696 eur. “V propagácii sú viaceré položky od publicity, tlmočenia a prekladov, zabezpečenia verejného obstarávania, výmenného pobytu detí, ale aj zabezpečenie výstav diel kováčskeho a drotárskeho sympózia a mnoho ďalšieho,” vysvetlila vedúca oddelenia regionálneho rozvoja a dotačnej politiky mestského úradu v Holíči Katarína Turečková. Projekt by sa mal realizovať do konca roku 2020.
Jediným poslancom MsZ, ktorý za projekt nezahlasoval, bol Marek Šefčík. “Zvýšenie spoluúčasti je viac ako 87.000 eur a ja som sa pýtal, či na to mesto má dostatok financií. Určite nie som proti projektu, ale Holíč je malé mesto a máme tu zámok, ktorý je finančne náročný na údržbu. Keďže som nedostal odpovede, ktoré by ma uspokojili, zdržal som sa hlasovania,” uviedol pre TASR poslanec.


.
Toto je čítané

Nominujte svoj obľúbený strom do súťaže Strom roka 2024

Už len pár dní má verejnosť na to, aby nominovala svoj obľúbený…

BM: Ustekana sobota