V stredu (6.2.) sme uverejnili fotografiu nehody policajného auta s Trabantom, ktorá sa stala v Kútoch na Bratislavskej ulici. Čitatelia zareagovali ako čakal málokto. Rozhodli sa majiteľovi staručkého Trabantu pomôcť s opravou.

 

Takto na fotografii Radovana Eliaša nedávno pózoval pri svojom Trabante Ján v Moravskom Svätom Jáne.

 

77-ročný vodič Trabantu, Jáňan Ján, skončil po hrozivo vyzerajúcej nehode v nemocnici so zlomeným rebrom. Na svoj Trabant nedá dopustiť a odmietol niekoľko ponúk na kúpu. Nemusí však smútiť. Čitatelia zareagovali pohotovo a pomôžu mu s opravou.

 

“Ak niekto dedka pozná, odkážte mu, že nech ho neodhlasuje, nech nedáva zošrotovať. Ak sa tu nájdú dobrí ludia a pridajú sa dobrý a ochotný automechanik a klampiar, som ochotný dodať potrebné diely na opravu zdarma ako pomoc. Isto bude treba nejaké veci kupiť nové, ale ak sa nájdu dobrí ľudia, čo pomôžu, tak ho spoločne dedkovi zase dáme do poriadku.” reagoval na našom Facebookovom profile v komentáre pod fotografiou Kúťan Jakub Šimek.
 

Pohotovo zareagovala aj Romana Brigan, Manžel je klampiar, isto pomôže ak treba. Do diskusie sa pridal aj starčekov vnuk Patrik a bude aj on pomáhať s opravou. K autám má tiež vzťah, pracuje vo Volkswagene v Bratislave.

 

 

Trabant je už na našich cestách vzácnosťou. V komentároch si na jazdu v ňom zaspomínala Jana, Vždy ho obdivujeme a spomínam na detstvo, keď ma môj ujo na takom vozil. V každom aute mi bolo zle ale v Trabante nie.”

 

 

Ďakujeme Čitateľom za skvelú reakciu. Osud Trabanta budeme sledovať. Ak sa jeho oprava podarí prinesieme o nej reportáž.

 


.
Toto je čítané

Medzi Stupavou a Lozornom zrazilo auto tancujúceho chodca

Medzi Stupavou a Lozornom došlo v stredu (24. 4.) večer k zrážke…

BM: Ustekana sobota