Regionálny hygienik vydal rozhodnutia o zákaze vyučovania v základnej škole v Plaveckom Mikuláši (okres Malacky), v materskej škole v Plaveckom Mikuláši. Vyučovať sa nebude od utorka 5. februára do piatka 8. februára.

 

Ilustračné foto 123rf.com

 

Toto nariadenie RÚVZ Bratislava vydal, aby zamedzil ďalšiemu šíreniu nákazy nielen medzi deťmi, ale aj učiteľmi a ďalšími zamestnancami.

 

Chrípka je vysoko nákazlivé a rýchlo sa šíriace infekčné ochorenie dýchacích ciest. Nákaza sa prenáša kvapôčkovou infekciou. V niektorých prípadoch môže mať chrípka vážny priebeh s komplikáciami. Vírus chrípky naruší a oslabí sliznicu dýchacích ciest, čo uľahčuje bakteriálnu infekciu. Zároveň s vírusovou infekciou tak vznikajú aj bakteriálne zápaly ucha, prínosových a čelových dutín, nosa, priedušiek a zápal pľúc. Medzi rizikové skupiny patria staršie osoby, ľudia s chronickými ochoreniami (srdcovo-cievnymi, pľúcnymi, metabolickými), osoby s oslabenou imunitou, tehotné ženy a malé deti.

 

RÚVZ Bratislava epidemiologickú situáciu vo výskyte akútnych respiračných ochorení, chrípky a chrípke podobných ochorení monitoruje. Počas tohtoročnej chrípkovej sezóny bolo rozhodnutiami regionálneho hygienika zatvorených päť materských škôl, dve základné školy a jedna spojená základná škola s materskou školou.


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

Lakovanie a Pieskovanie