Vo štvrtok (7.2.) ranných hodinách sa stala dopravná nehoda dvoch osobných motorových vozidiel s tromi účastníkmi medzi Holíčom a Petrovou Vsou. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

 

Foto: Iba Hancikova Ruzi

Od Petrovej Vsi viedla 54-ročná vodička z Gbiel osobné auto, v protismere šoférovala v osobnom aute 34-ročná vodička zo Zlatých Moraviec. “Na zľadovatenej ceste došlo ku kolízii vozidiel, v dôsledku zrážky boli obidve autá odhodené na okraj cesty. Zranili sa obidve vodičky a spolujazdkyňa vodičky z Gbiel, rozsah zranení polícia zisťuje. Dychové skúšky na alkohol boli negatívne, polícia príčiny a okolnosti nehody vyšetruje,” uviedla Kredatusová.

“Hasiči skontrolovali zdravotný stav účastníkov nehody, vytýčili miesto udalosti a zraneným osobám poskytli predlekársku prvú pomoc. Zranené osoby boli v starostlivosti hasičov do príchodu záchrannej zdravotnej služby,” uviedla pre TASR odborná inšpektorka Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Júlia Kedrová.

 

“Na vozidlách hasiči vykonali protipožiarne opatrenia a uniknuté prevádzkové kvapaliny zasypali sorbentom. Po zdokumentovaní nehody políciou boli vozidlo a uniknuté prevádzkové kvapaliny odstránené z vozovky. Na mieste udalosti zasahovali hasiči z Holíča,” doplnila inšpektorka HaZZ.

 Polícia apeluje na vodičov, aby rýchlosť jazdy prispôsobili svojim schopnostiam, povrchu vozovky a poveternostným podmienkam. “Vodiči by si mali uvedomiť, že cesty môžu byť zľadovatené. Zvýšiť opatrnosť treba najmä v ranných, večerných a nočných hodinách,” spresnila krajská hovorkyňa polície.


.
Toto je čítané

Oslobodenie spod fašizmu na Záhorí: Spomienky, ktoré už takmer vybledli

Je tomu už 79 rokov, čo boli mestá a obce na Záhorí…

BM: Ustekana sobota