Po dvoch týždňoch sme tu s ďalším, v poradí druhým, dielom rubriky Chuť Záhoria. Nedávno sme sa dopočuli o novootvorenom streetfoodovom bistre v Holíči. Dostala sa nám informácia, že tam robia skvelé burgre, čo znamenalo, že všetky ostatné reštaurácie, ktoré sú na našom zozname museli ustúpiť.

 

Cheddar Burger, Chilli Burger, Bacon Burger

 

Po rýchlom preskúmaní internetu sme zistili, že tento burger sme už raz ochutnali. Bolo to v lete na terase Roxy Pubu, kde ich sezónne pripravoval Róbert Sebestyen, aktuálny majiteľ a šéfkuchár v novootvorenom BBQ Bistro.

 

Hneď ako sme vstúpili do malého, moderného, minimalisticky zariadeného bistra, nás Róbert privítal a okamžite nám predstavil svoje menu. Menším sklamaním bolo, že mu došli hovädzie párky, ktoré mäsiarstvo vyrába podľa špeciálnej receptúry, bez pridanej múky, len pre toto bistro (vrátime sa na hot-dog!). Objednali sme si teda všetky tri verzie burgru – Cheddar, Bacon, Chilli a ešte sandwich z trhaného bravčového mäsa (Pulled Pork Sandwich).

 

Počas toho, ako nám Róbert pripravoval burgre priamo pred našimi očami, v bistre vládla príjemná a uvoľnená atmosféra. Hudba hrala nahlas, ako to je zvykom v podobných bistrách v zahraničí a Róbert viedol rozhovory s prichádzajúcími hosťami spôsobom pre naše končiny až netradičným. Skrátka sme sa cítili tak, ako sa v modernom streetfoodovom bistre máte cítiť.

 

Chilli Burger, Bacon Burger

 

Mäso bolo pripravné skôr na úroveň medium rare, vďaka čomu bolo šťavnaté, no nebolo gumovité a pôsobilo jemne. Žemľa už od pohľadu vyzerá nadýchane a krehko, no zároveň je dostatočne pevná, aby sa pod váhou ingrediencií nerozmočila. Každý z burgrov výborne doplnila, no nechala vyniknúť chuť mäsa a ďalších ingrediencií.

 

Pikantnosť chili burgeru bola ideálna, neprebíjala ostatné chute, ale sa s nimi príjemne zmiešala. Cheddar dominoval v syrovom cheddar burgeri, no v bacon burgeri hral prvé husle namiesto slaninky coleslaw šalát z červenej kapusty so silnejšou chuťou horčice. Potešilo nás, že burgre neobsahovali tradičné zeleninové ingrediencie – paradajku a kyslú uhorku, na ktoré sme u nás zvyknutí, ale vydali sa skôr bezzeleninovým štýlom, momentálne obľúbeným v zahraničí.

 

Ani Pulled Pork Sandwich za svojími hovädzími kolegami v ničom nezaostal. Možno je až škoda, že fantastické trhané bravčové mäso nedalo svojou výraznou jedinečnou chuťou ostatným ingredienciám šancu sa presadiť.

 

K burgru i sandwichu by sa hodila ešte porcia domácich hranoliek, ktoré do ponuky pribudnú v priebehu niekoľkých mesiacov.

 

Cheddar Burger, Pulled Pork Sandwich

 

Je dosť možné, že keď BBQ Bistro navštívite vy, bude menu úplne iné. Róberta nebaví variť stále to isté, preferuje vymýšľať a skúšať nové kombinácie chutí. Aj to bol jeden z dôvodov prečo odišiel z prvotriednej reštaurácie FACH Bratislava a otvoril si svoje vlastné bistro v Holíči, v ktorom používa výhradne slovenské suroviny.

 

V menu z času na čas nájdete pastrami sandwich, či inú špecialitu, o ktorej sa vždy dozviete na instagrame. My sa do tejto burgrárne, ktorá si zaslúži miesto na burger mape Slovenska určite vrátime ochutnať hot-dog, pastrami a hranolky.

 

Účet (jedlo a nápoje pre 4 osoby): 27 €
Dátum návštevy:
6. február 2019

 

Naše hodnotenie: 8 / 10

 

BBQ Bistro
Kuchyňa: streetfood
Adresa: Kátovská 42, Holíč
Otváracie hodiny: streda, štvrtok 17:00 – 21:30 | piatok 17:00 – 23:30 | sobota 14:30 – 23:30 | nedeľa, pondelok, utorok zatvorené

 

Návšteva tohto podniku prebehla inkognito a personál nevedel, že vzniká tento článok. Účet sme si samozrejme zaplatili sami.


.
Toto je čítané

Poľnohospodárov na Záhorí trápia časté a prudké zmeny počasia

Tohtoročná zima bola veľmi krátka a mierna. Počas nej nestihla vymrznúť pôda a vymrieť…

BM: Ustekana sobota