Prírodovedné múzeum Slovenského národného múzea (SNM) pozýva priaznivcov astronómie na voľne prístupnú prednášku Päť dni v NASA. Uskutoční sa vo štvrtok 14. februára o 17.30 hodine v Objavovni na treťom poschodí v bratislavskom sídle SNM.

 

 

Na ojedinelom stretnutí bude o svojom pobyte v NASA v Marshall Space Flight Center v Alabame hovoriť učiteľka z Malaciek Júlia Jánošíková. Porozpráva, ako sa tam dostala, čo zažila a koho stretla.

 

Okrem simulovaného výcviku letu na Mars a do vesmírneho priestoru sa stretla s astronautom, s autorom knihy Rocket boys aj s jedným z hlavných konštruktérov misie na Mesiac,” informuje Katarína Maštenová z Prírodovedného múzea.

 

Národný úrad pre letectvo a vesmír NASA (National Aeronautics and Space Administration) je americká vládna agentúra zodpovedná za kozmický program a všeobecný výskum v oblasti letectva. Existuje od roku 1958 a okrem pilotovaných kozmických letov v programoch Mercury, Gemini, Alollo a ďalších sa venuje výskumu Mesiaca a iných vesmírnych telies.

 


.
Toto je čítané

Vo Veľkých Levároch vysadili štyridsať divých trniek

V piatok (12.4.) vysadili členovia Poľovníckeho združenia vo veľkolevárskom chotári v lokalite…

BM: Ustekana sobota