Holíčania nastúpili v sobotu (9.2.) na ďalší zápas na palubovke družstva z Nitry. Tento zápas bol pre obidve družstva veľmi dôležitý, keďže sa jednalo o priamy boj o prvé miesto v priebežnej tabuľke 2. ligy Západ.

 

Ilustračné foto

Holíčanom sa podarilo na zápas pricestovať takmer v plnej zostave, čo bolo veľmi dôležité. Úvod stretnutia však vyšiel lepšie domácim hráčom z Nitry, ktorí najmä vďaka agresívnemu útočnému doskoku vyhrali prvú štvrtinu o 10 bodov. Holíčania však zmobilizovali svoje sily a pritlačili v druhom dejstve v obrane, čo viedlo k otočeniu skoré vo svoj prospech. Vďaka rýchlym kombináciám v útoku a nesebeckej hre sa podarila Holíčanom šnúra 18-tich bodov. Prvý polčas teda vyhral Holíč o 8 bodov.
 

Druhý polčas začal rozpačito na oboch stranách. Obidve družstvá sa nevedeli presadiť a strácali lopty. Holíčanom sa však neskoršie podarilo premeniť 3-trojbodové pokusy v krátkom slede za sebou a náskok sa vyšplhal na 15 bodov. Tento náskok sa vďaka umnej hre hosti v obrane nepodarilo súperovi z Nitry do konca zápasu zmazať alebo podstatnejšie znížiť.

 

Holíč si teda pripísal veľmi dôležité víťazstvo a zostava zatiaľ neporazený na čele tabuľky 2. ligy Západ. Ďakujeme Mestu Holíč, všetkým sponzorom, mediálnym partnerom a fanúšikom za podporu a zároveň pozývame na ďalší domáci zápas, ktorý sa uskutoční už 23.02.2019 v Holíči!

 

BK EXIT Nitra – MŠK BO Holíč
 61:77 (33:41 polčas)


Body + zostava Holíč: 
Halahija, Rozboril 3, Snopko 17, Došek 11, Pukančík 5, Hanusek 16, Mihaliska 1, Jaborník 10, Mlynek 14, Marenčík O.

Mario Jaborník


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota