V uplynulom týždni sa uskutočnilo stretnutie zástupcov Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), samospráv regiónu Záhorie a spracovateľov štúdie uskutočniteľnosti Moravskej cyklotrasy. Informovala o tom vedúca oddelenia regionálneho rozvoja a dotačnej politiky Mestského úradu (MsÚ) v Holíči Katarína Turečková.

 

Zdroj: Facebook TTSK

 

Spracovateľom štúdie bol na stretnutí predložený prvý návrh štúdie uskutočniteľnosti Moravskej cyklotrasy rozdelený na niekoľko etáp. “Moravská cyklotrasa má viesť od hranice Bratislavského samosprávneho kraja a TTSK v katastrálnom území obcí Závod a Moravský Sv. Ján až po koniec prístaviska Baťov kanál v Skalici,” uviedla Turečková.

 

Trasa by sa mala napojiť na miestne cyklotrasy Holíč – Kopčany v nadväznosti na lávku Kopčany – Mikulčice a cyklotrasu Holíč – Skalica v katastrálnych územiach miest a obcí Holíč, Kátov, Vrádište a Skalica.

Dĺžka cyklotrasy by mala byť 47 kilometrov. Štúdia uskutočniteľnosti bude na základe pripomienok zástupcov samospráv dopracovaná a znovu predložená na prerokovanie. “Financovanie Moravskej cyklotrasy plánuje TTSK cez eurofondy, konkrétne cezhraničnú spoluprácu Interreg V-A SK-CZ a Interreg V-A SK-AT 2014-2020,” doplnila zamestnankyňa holíčskeho úradu.


.
Toto je čítané

Skalica získala takmer 700-tisíc eur na rekonštrukciu škôlky

Mesto Skalica uspelo so žiadosťou o dotáciu na rekonštrukciu Materskej školy Dr.…

BM: Ustekana sobota