V piatok 19. novembra a v sobotu 20. novembra 2010 o 19. hod. sa v Kulturním domečku v Malackách uskutočnia premiéry najnovšej hry Divadla na hambálku – Muž mojej ženy.

Prečo siahli divadelníci práve po tomto kúsku? „Vo svojej knižnici som našiel hru od Mira Gavrana. Napadlo mi, že po detektívke by sme sa mohli znovu vrátiť ku komediálnemu žánru a Muž mojej ženy je podľa mňa veľmi pekná komédia zo súčasnosti. Okrem toho sme opäť siahli po vzťahovej záležitosti a vrátili sme sa k slovu žena, ktoré, ak dobre počítam, je v názvoch našich inscenácií spomenuté už po štvrtýkrát, pretože vo mne ako dramaturgovi aj ako režisérovi stále osciluje,“ vysvetľuje Vlado Zetek. Výber teda padol už po druhýkrát na inscenáciu chorvátskeho dramatika Mira Gavrana. Malackí ochotníci majú za sebou predstavenie Všetko o ženách, v ktorom ste mohli vidieť na javisku tri herečky a najnovšie sa pustili do hry Muž mojej ženy, kde si zahrajú len dvaja muži. Divadlo na hambálku sa tak zrazu mení na komorné divadlo.
V komédii Muž mojej sa stretnú dvaja chlapi – jeden z východnej časti Slovenska, druhý zo západnej a zistia, že majú rovnakú manželku… Ako sa táto na prvý pohľad neriešiteľná situácia skončí, sa môžete dozvedieť 27. novembra 2010, keď prídete o 19. hod. do malackého kina na prvú reprízu tohto predstavenia.

Divadlo na hanbálku
Ochotnícke Divadlo na hambálku vzniklo v roku 2002 na pôde Mestského centra kultúry v Malackách, ktoré je jeho zriaďovateľom. Okrem dospelého súboru je jeho súčasťou aj Štúdio mladých. Režisérom a zároveň umeleckým vedúcim dospelého divadelného súboru je Vladimír Zetek. Divadelníci hrávajú nielen na svojej domovskej scéne, ktorou je Kultúrní domeček (malacké kino), ale so svojimi predstaveniami cestujú po Slovensku, aj Čechách. Počas deviatich divadelných sezón naskúšali spolu desať inscenácií. Od roku 2007 usporadúvajú festival Zejdeme sa na hambálku. Poslaním Divadla na hambálku je rozdávať ľuďom radosť a úsmev na tvári.

MCK Malacky


.