Takmer 100 občanov prejavilo záujem o prácu v mestských komisiách a výboroch, čo je viac, ako bolo voľných miest. TASR o tom informoval zástupca primátora Senice Filip Lackovič.

 

Filip Lackovič, Reprofoto: TV SEN

 

Zo záujemcov bola na pracovnom stretnutí predsedov komisií, zástupcov poslaneckých klubov a nezávislých poslancov vybraná zhruba polovica. “Potešil nás záujem verejnosti o prácu v mestských komisiách a výboroch, avšak z dôvodu obmedzeného počtu členov nebolo možno vyhovieť každému,” informoval zástupca primátora.
 

Ako v komisiách, tak aj v mestských výboroch sa objavia ľudia, ktorí už v minulosti pôsobili v komisiách a výboroch, ale aj nové tváre. “Chceli sme na jednej strane zachovať kontinuitu, a tak sme do komisií a mestských výborov vyberali ľudí, ktorí majú skúsenosti s prácou v týchto orgánoch, na druhej strane sme mali záujem o nový pohľad a energiu. Pri výbere členov sme sa snažili brať ohľad na odbornosť tak pri straníckych nomináciách, ako aj pri nomináciách nezávislých poslancov či návrhoch z radov verejnosti,” vysvetlil pre TASR Lackovič.
 

V Senici bude vo volebnom období 2018 – 2022 pracovať desať komisií a osem mestských výborov. Občania sa mohli stať členmi v ôsmich komisiách, pričom komisia na prešetrovanie sťažností proti činnosti poslanca mestského zastupiteľstva, primátora mesta a hlavného kontrolóra mesta a komisia na ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov sú zložené iba z poslancov.
 

Členmi výborov sú všetci poslanci mestského zastupiteľstva, zvolení v príslušnom volebnom obvode, ako aj občania príslušnej časti mesta, zvolení mestským zastupiteľstvom, a členovia mestskej polície. Oproti minulému volebnému obdobiu bude vo výbore pracovať iba jeden príslušník mestskej polície, ktorý bude za svoj obvod niesť zodpovednosť.
 

Úlohou členov mestských výborov bude prostredníctvom poslancov tlmočiť mestu problémy, požiadavky a návrhy na zlepšenie. “Pozitívnou správou pre verejnosť je, že mesto začne so zverejňovaním zápisníc zo zasadnutí mestských výborov na webstránke mesta, aby boli ľudia lepšie informovaní o tom, čo sa na zasadnutí výborov rieši, rovnako ako je to pri komisiách,” doplnil Lackovič.


.

BM: Ustekana sobota