Župan Jozef Viskupič pokračuje v pravidelných stretnutiach so zástupcami miest a obcí kraja. Dnešné stretnutie so starostami okresu Senica sa konalo už po druhý krát, prvé stretnutie sa uskutočnilo už v januári 2018.

 

 

Župan primátorov a starostov informoval o plánovaných aktivitách župy v okrese a zároveň diskutoval problémy, ktoré riešia jednotlivé samosprávy.

 

Do rozvoja Senického okresu investuje župa 1,3 milióna Eur z vlastného rozpočtu.  Najvýraznejšiu investíciu si vyžiada plánovaná rekonštrukcia dvoch ciest. Vyčlenili sme v rozpočte 700 tisíc Eur na opravu ciest zo Senice do Kunova a z Jablonice do Cerovej. V rámci investícií do oblasti kultúry budeme pokračovať v rekonštrukcii Záhorskej galérie, 200 tisíc Eur pôjdu aj do školstva, konkrétne na SOŠ v Senici a Gymnázium L. Novomestského, a naše sociálne zariadenia budeme modernizovať za takmer 400 tis. Eur,“ povedal na stretnutí župan Jozef Viskupič.

 

 

Z konkrétnych investícií, ktoré bude župa tento rok realizovať sú napríklad výmena okien na SOŠ v Senici za 119tis., vytvorenie bezbariérového vstupu v DSS Moravský Sv. Ján, vybudovanie výťahu v DSS Rohov, či projektová dokumentácia na nový pavilón v DSS Bojková.

 

To však nebudú jediné investície na Záhorí. Do regiónu pôjdu aj ďalšie investícií podporené z eurofondov. Ide napríklad o rekonštrukciu cesty Podbranč – Myjava, ktorú má župa pripravenú a čaká na pridelenie finančných prostriedkov z európskych fondov, 2. etapu rekonštrukcie materskej školy v Kútoch, či investíciu do zvýšenia počtu žiakov Súkromnej SOŠ podnikania v Senici.

 

 

Mestá, obce, komunitné skupiny alebo občianske združenia sa môžu v tomto roku uchádzať aj o granty v celkovej hodnote 750 tisíc eur a po prvýkrát je možné prihlásiť svoje projekty aj cez participatívny rozpočet. V Senici bol predstavený už v januári a ďalšie stretnutie je naplánované na 11. apríla. Dovedna je pre okres určených 27 tisíc eur.


.
Toto je čítané

SHMÚ: V okrese Malacky hrozia pre trvalý dážď povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (24.4.) od 0:00 do 18:00…

BM: Ustekana sobota