Trnavský samosprávny kraj (TTSK) plánuje rekonštrukciu cesty II. triedy medzi Senicou a miestnou časťou Kunov.

 

 

V okrese Senica vyčlenil samosprávny kraj v tomto roku na opravu ciest v rozpočte 700.000 EUR. “Rekonštrukciou prejdú cesty zo Senice do Kunova a z Jablonice do Cerovej,” informoval predseda TTSK Jozef Viskupič. Pripravovaná rekonštrukcia cesty medzi Senicou a Kunovom musí získať opätovne platné územné rozhodnutie, keďže pôvodné už stratilo platnosť.

 

Celý úsek cesty má približne 1,3 kilometra, ale niektoré úseky sú problémové z pohľadu vlastníkov. Vyvlastnenie pozemkov môže trvať trištvrte až rok. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa opraví iba prvá časť cesty. Je predpoklad, že v tejto časti nebudú problémy s vlastníkmi, ktorí už v minulosti podpísali zmluvy o budúcich zmluvách,” uviedol primátor mesta Senica Martin Džačovský.

 

Dôležitým dôvodom je aj snaha odviesť kvalitnú prácu. “Bola možnosť vymeniť iba koberec, ale toto by bolo krátkodobé riešenie. Je potrebné vybudovať oporné múry, čo je drahšie, ale v konečnom dôsledku to bude dlhodobejšie riešenie. Bude to komfortnejšie a bezpečnejšie,” doplnil senický primátor.

 

Mesto Senica na tejto oprave nemôže participovať, cesta totiž patrí samosprávnemu kraju. “Bolo by to nad kompetenčný rámec, keďže mesto zo zákona nesmie investovať do cudzieho majetku. Mali sme k tomuto problému stretnutie a jednoznačne sme si zadefinovali, že radšej spravíme kratší úsek, ale kvalitnejšie. Máme záujem budovať cesty tak, aby boli trvalejšie. Z dlhodobého hľadiska to bude šetriť finančné prostriedky,” spresnil Džačovský.


.
Toto je čítané

Nominujte svoj obľúbený strom do súťaže Strom roka 2024

Už len pár dní má verejnosť na to, aby nominovala svoj obľúbený…

BM: Ustekana sobota