Mesto Senica začalo s modernizáciou odborných učební na Základnej škole s materskou školou na Ulici J. Mudrocha. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.

 

Foto: Facebook Základná škola s materskou školou, J. Mudrocha 1343/19, Senica

 

Mesto získalo na projekt nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu v celkovej výške 179 618 eur. Celkové náklady na projekt sú 189 072 eur. Mesto sa podieľa na modernizácii piatimi percentami z celkových nákladov.

 

Práce na projekte sa rozbehli po ukončení verejného obstarávania a jeho kontrole riadiacim orgánom. “Projekt je tvorený piatimi hlavnými aktivitami zameranými na modernizáciu odborných učební biológie, cudzích jazykov, informačno-komunikačných technológií, polytechniky, a na stavebno-technické úpravy učební. Predpokladané ukončenie rekonštrukcie je do konca školského roka 2018/2019,” uviedla Barošková.

 

Učebne budú vybavené novým nábytkom a modernými učebnými pomôckami v zmysle odporúčaného vybavenia typizovaných učební. V rámci projektu budú realizované drobné stavebné úpravy ako výmena podláh, maľovanie stien či elektroinštalačné práce.

 

Moderné didaktické pomôcky umožnia učiteľom praktickým a pútavým spôsobom prednášať učebné témy. “Zároveň sa žiakom otvára priestor na ľahšie, spontánnejšie a praktickejšie zvyšovanie odborných znalostí, kompetencií a zručností. Projekt napomôže zmazať rozdiely vo vybavenosti škôl,” doplnila hovorkyňa mesta.


.
Toto je čítané

Medzi Stupavou a Lozornom zrazilo auto tancujúceho chodca

Medzi Stupavou a Lozornom došlo v stredu (24. 4.) večer k zrážke…

BM: Ustekana sobota