Pri výbere reštaurácie, ktorú navštívime s rubrikou Chuť Záhoria nám tentokrát pomohol Facebook. Vo feede sa nám totiž zobrazil príspevok vietnamskej reštaurácie Sen Viet v Malackách, v ktorom sľubujú, že sa z reštaurácie stane gastronomický pojem na Záhorí. Pomôcť tomu má nielen nový kuchár, no tiež vysoká kvalita jedál a profesionálny prístup personálu.

Toto znelo ako pozvánka. Keďže na Záhorí je zatiaľ kvalitných ázijských reštaurácií ako šafránu, dlho sme s našou návštevou neotáľali. Ako si teda viedli počas našej návštevy?

 

Bun Cha, Bun Bo Nam Bo, Pho Bo, zelený vietnamský čaj

 

Po vstupe do reštaurácie nás víta moderne a vkusne zariadený interiér a atmosféru dotvára ticho hrajúca, zrejme vietnamská, hudba. Tá by mohla hrať o niečo hlasnejšie, aby sa rozhovory pri stole dali viesť diskrétnejšie. Usádzame sa, a to už sa k nám s úsmevom na tvári rúti jedna z čašníčiek. Ak ste vietnamskou kuchyňou doposiaľ nepobozkaný, nemajte strach klásť otázky. Fundovaný personál vám rád priblíží zloženie jednotlivých jedál z bohatej ponuky jedálneho lístka a pomôže vám s výberom.

 

Ako predjedlo sme si zvolili obalované krevety, jarné závitky a ostrokyslú polievku. Objednávku sme doplnili tradičným vietnamským zeleným čajom, ktorý pohladí zmysly milovníkov tohto nápoja. Krevety i závitky, obe doplnené sweet chilli dipom, ničím neprekvapili, no svoj štandard si zastali dôstojne.  Zato ostrokyslá polievka nám učarovala! Možno ju poznáte z ázijských bistier, pretože sa nejedná o výlučne vietnamské jedlo, ale skôr jedlo inklinujúce k čínskej kuchyni. Ak ste ju už v niektorom bistre ochutnali, tak táto je presne taká, ale iná – o veľa poctivejšia. Je tak ostrá, že sa pri nej zapotíte, no aj napriek tomu si dokážete vychutnať defilé chutí, ktoré ponúka.

 

jarné závitky, obalované krevety, ostrokyslá polievka

 

Po pár minutách po dojedení predjedla nám pristali na stole tri zrejme najtradičnejšie, respektíve na Slovensku i vo svete najznámejšie vietnamské jedlá. Pho Bo – hovädzí vývar s ryžovými rezancami, Bun Cha – grilované bravčové mäso s ryžovými rezancami a bylinkami a do tretice juhovietnamská legenda Bun Bo Nam Bo – hovädzie mäso, tiež s ryžovými rezancami a bylinkami. Samozrejmosťou je, že dostanete na výber, či budete pri jedení používať príbor alebo paličky.

 

Pho Bo je polievka, ktorá vás po ťažkej noci dokáže postaviť na nohy. Okrem toho sa potvrdili jej priaznivé účinky na organizmus počas období viróz, pretože pôsobí antibakteriálne. Tunajšie Pho Bo sa môže pochváliť skvelým vyvážením sladkej, slanej i pikantnej chuti. Tip od nás: Pri dochucovaní samostatne servírovanou chilli papričkou to neprežeňte. 🙂

 

Pho Bo

 

Ďalšie jedlá, ktoré sme ochutnali, Bun Cha a Bun Bo Nam Bo, sú obe postavené na podobnom základe. Ryžovým rezancom niet čo vytknúť, boli pripravené skutočne perfektne. No pri Bun Cha nám jedálny lístok sľuboval pikantný nálev, avšak pikantný bol len jemne, po ostrokyslej polievke až bezvýznamne. Legendárne Bun Bo Nam Bo si so svojou úlohou zlatého bodu večera poradilo skvelo. Vďaka čerstvej zelenine a bylinkám sa jedná o ľahké svieže jedlo, no zásluhou kusov hovädzieho mäsa zasýti aj na veľkosť porcie náročnejších hostí. “Bunbo” je z tejto dvojice určite lepšia voľba kvôli hovädziemu mäsu, pretože je v tomto prípade chutnejšie ako bravčové, ktoré pôsobilo trochu suchšie.

 

Vietnamská kuchyňa je jednoduchá a elegantná. Je tomu tak i v reštaurácii Sen Viet, i keď niektoré typické chute zostávajú jemne potlačené, akoby boli jedlá prispôsobené pre slovenského konzumenta. Avšak počas našej návštevy sme si všimli, že samotný majiteľ i personál sa hostí pýtajú, ako im chutilo, čo znamená, že majú chuť posúvať sa dopredu a vytvoriť reštauráciu s autentickými vietnamskými chuťami, akými sa prezentuje napríklad slávne bistro Phong Nam na Miletičke v Bratislave.

 

Účet (jedlo a nápoje pre 3 osoby): 32 €
Dátum návštevy:
27. február 2019

 

Naše hodnotenie: 6.5 / 10

 

Sen Viet
Kuchyňa: vietnamská
Adresa: Vajanského 361/4, Malacky
Otváracie hodiny: pondelok – piatok 11:00 – 20:30 | sobota 11:00 – 21:00 | nedeľa zatvorené

 

Návšteva tohto podniku prebehla inkognito a personál nevedel, že vzniká tento článok. Účet sme si samozrejme zaplatili sami.


.
Toto je čítané

Polícia hľadá 36-ročného Milana z Holíča

Policajti pátrajú po nezvestnom, 36 ročnom Milanovi Verešovi z mesta Holíč. Mladý…

BM: Ustekana sobota