Zimná atletická sezóna na starom kontinente vyvrcholila do piatka 1. do nedele 3. marca na 35. halových majstrovstvách Európy v škótskom Glasgowe. Slovenskú minivýpravu tvorilo 9 atlétov, medzi nimi aj dvojica Záhorákov.

 

 

 

Malačanka Alexandra Štuková, členka Run for Fun Bratislava, v behu na 800 metrov a Holíčan Matúš Bubeník, člen Dukly Ban. Bystrica, reprezentoval v skoku do výšky.

 

Zlatú medailu šprintéra Volka síce nenapodobnili, no za svoje výkony sa hanbiť nemusia. Štukovej sa nepodarilo postúpiť z rozbehu do semifinálového behu medzi 12 najlepších. Z každého zo štyroch rozbehov postupovali dve najlepšie pretekárky plus ďalšie štyri s najlepším časom. Štukovej 2:06.58 min. medzi nimi nebol.

 

V prípade Bubeníka možno hovoriť aj o smole. V Glasgowe si v kvalifikácii zlepšil svoje tohtosezónne maximum až na 225 cm, no ani to mu na postup do finále nestačilo. Ak by skočil 228 cm mal by finále isté, takto sa doň nepozrel, keďže dvojica skokanov s rovnakým výkonom ako Bubeník mala menší počet pokusov. Obsadil celkové 10. miesto.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota