Malackí hádzanári sa po druhom kole extraligovej skupiny o záchranu odpútali z posledného miesta tabuľky, keďže sa im podarilo v nedeľu 3. marca zdolať predposledný tím Slovan Modra 24:23.

 

Ilustračné foto
Zápas dvoch najhorších tímov základnej časti bol od úvodu vyrovnaný, pričom nebola núdza ani o nervózne momenty. V úvodných 20 minútach boli v miernom vedení hostia spoza Karpát, no v poslednej desaťminútovke prvého polčasu sa skóre otočilo v prospech domácich. Prvý polčas sa niesol v znamení skvelého Anura Burnazoviča, ktorý v ňom strelil šesť z celkových siedmich gólov v zápase. Aj vďaka nemu domáci Strojár po prvom polčase viedol 15:13. Zápas bol nadmieru emotívny, o čom svedčí vysoký počet dvojminútových trestov na oboch stranách i fakt, že ešte pred prestávkou bol vylúčený hráč Modry Juraj Nižňan.

 

V druhom polčase domáci držali tesný náskok len do 50. minúty a zdalo sa, že zápas stratia. Modra viedla desať aj päť minút pred koncom o dva góly, ale v závere prišla o ďalšieho vylúčeného hráča. Hrdinom Strojára sa nakoniec stal David Stachovič, ktorého séria piatich presných zásahov v posledných 15 minútach rozhodla o víťazstve Strojára. Štyri z nich vsietil po sedemmetrových hodoch, čiže Modra doplatila na slabú disciplínu. Domáci strelili víťazný gól 33 sekúnd  pred koncom a tesný náskok udržali až do konca aj vďaka výborným zákrokom Dušana Roška.

 

Po víťazstve nad Modrou sa Malačania posunuli z posledného 10. miesta na deviate, čo by im zaručovalo ľahšieho súpera v baráži o zotrvanie. Najbližší zápas odohrajú naši hádzanári v sobotu 9. marca o 18.00 v Hlohovci, kde ich súperom bude domáca Sporta.

 

TJ Strojár Malacky – Slovan Modra 24:23 (15:13)
Zostava Malaciek: Dušan Roško (Marek Kuklovský) – Jakub Krajčír, Tomáš Baláž (1), Pavol Bízek, Robert Baláž (3), David Stachovič (6), Anur Burnazovič (7), Ján Janoštiak, Tomáš Stachovič, Roman Valachovič (2), Vladimír Pavlík (1), Derviš Birdahič (4).
M. Binčík 

.

BM: Festival Záhrad