Mesto Skalica podalo od začiatku tohto roka niekoľko žiadostí o dotáciu v celkovej výške 41 360 eur. TASR o tom informoval Miroslav Minďáš zo sekretariátu primátora mesta.

 

Ilustračné foto 123rf.com

 

V rámci dotačnej schémy Ministerstva vnútra SR podalo mesto dva projekty. “Prvým je obnova a rozšírenie kamerového systému v Skalici. Ide o projekt zameraný na výmenu troch kamier a zabezpečenie jednej novej. Druhý projekt má názov Pozor na ceste v meste Skalica, jeho cieľom je nákup publikácií zameraných na zvýšenie povedomia detí predškolského veku o bezpečnom správaní sa na cestách,” uviedol Minďáš.
 

Projekt podpora rozvoja športu v Skalici 2019 bol predložený v rámci dotačnej schémy Úradu vlády SR. “V rámci neho by sa malo vybudovať detské ihrisko na elokovanom pracovisku Materskej školy na ulici Pod kalváriou a zabezpečiť športové vybavenie pre Základnú školu Mallého,” doplnil Minďáš.
 

Okrem týchto projektov sa mesto uchádza aj o financie z Trnavského samosprávneho kraja na Spomienkové podujatia – významné osobnosti a dejinné udalosti Skalica 2019 a Dni zdravia v Skalici 2019.


.
Toto je čítané

SHMÚ: V okrese Malacky hrozia pre trvalý dážď povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (24.4.) od 0:00 do 18:00…

BM: Ustekana sobota