Zástupca primátorky Skalice Vladislav Horňák požiadal v piatok primátorku Annu Miernu, aby mu znížila plat na minimálnu možnú mieru. TASR o tom informoval viceprimátor.

 

Primátorka Anna Mierna a viceprimátor Skalice Vladislav Horňák

 

“Vzhľadom k tomu, že primátorka mesta významne obmedzila rozsah mojich oprávnení a teda aj rozsah pracovných povinností a rovnako v súvislosti s konaním a rozhodnutiami, ktorými obmedzuje aj moje pracovné iniciatívy, som primátorke doručil list. V ňom navrhujem úpravu môjho platu ako zástupcu v súlade s rozsahom pracovných povinností na najnižšiu možnú úroveň, ktorú umožňuje zákon,” uviedol Horňák.

 

Ako doplnil, očakáva, že primátorka svoje rozhodnutie oznámi na najbližšom mestskom zastupiteľstve (MsZ), ktoré je na programe 10. apríla. “V prípade, ak primátorka zmení rozhodnutie a opäť mi rozšíri rozsah oprávnení zástupcu tak, aby som mohol plnohodnotne vykonávať svoju prácu, rozhodnutie o mojom plate nechávam plne v kompetencii Anny Miernej,” doplnil zástupca primátorky.

 

Primátorka vypustila viceprimátorovi 21. februára viaceré kompetencie. Medzi inými spoluprácu s hlavným kontrolórom mesta v oblasti previerok, koordináciu spolupráce s orgánmi verejnej správy a MsZ, spoluprácu pri tvorbe uznesení mestskej rady a MsZ. Primátorka tieto kroky podnikla po tom, ako jej zástupca vyzval prednostku mesta Evu Lukianovú na februárovom MsZ k odstúpeniu z dôvodu podozrenia na prepojenie s víťazom verejného obstarávania na verejné osvetlenie, za ktoré Úrad pre verejné obstarávanie udelil mestskej spoločnosti Správa mestského majetku pokutu viac ako 20.000 eur.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

Lakovanie a Pieskovanie